Moderna'da korkutan koronavirüs açıklaması: Sonsuza kadar sürecek

Moderna'da korkutan koronavirüs açıklaması: Sonsuza kadar sürecek

ABD'li aşı üreticisi Moderna'nın CEO’su Stephane Bancel koronavirüsün sonsuza kadar var olacağını söyledi. Bancel virüsün endemik hale gelerek varlığını sürdüreceğini kaydetti.

ABD'li aşı şirketi Moderna'nın CEO’su Stephane Bancel koronavirüsün sonsuza kadar süreceğini söyledi

JP Morgan Sağlık Konferansı'nda konuşma yapan Bancel, "Bu virüsle sonsuza kadar yaşayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Bancel, “SARS-CoV-2 gitmiyor. Endemik hale gelebilir ama sonsuza kadar var olacak” ifadelerini kullandı.

ENDEMİK HALE GELEREK SÜRECEK

Geçtiğimiz günlerde de halk sağlığı yetkilileri ve bulaşıcı hastalık uzmanları, Covid-19'un endemik bir hastalık haline gelme olasılığının yüksek olduğunu, yani şu anda olduğundan daha düşük seviyelerde olsa da her zaman toplumlarda mevcut olacağı belirtmişlerdi.

ABD’li koronavirüs aşısı üreticisi Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının Covid-19’a karşı birkaç yıla kadar koruma sağlayacağını açıklamıştı.

NTV'nin aktardığına göre Bancel, “İlkbaharda medyaya yansıyan aşının yalnızca bir ya da iki ay koruyacağına dair kabus senaryolarının artık konu dışı olduğunu düşünüyorum. İnsanlarda aşının ürettiği antikor tepkisi çok yavaş azalır. Bu nedenle aşının potansiyel olarak birkaç yıl boyunca koruma sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN