Mudanya Belediye Başkanı'ndan bir Suriyeli çıkışı daha: Rezil bir yaşam tarzı

Mudanya Belediye Başkanı'ndan bir Suriyeli çıkışı daha: Rezil bir yaşam tarzı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Suriyelilere sahil yasağı koyan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan çok tartışılacak bir çıkış daha geldi: Göbek açık, kadınlar kara çarşaflı... Böyle rezil bir şekilde yaşam tarzı. Bu tarz, kendi insanımız tarafından da hoş görülen bir tarz değil. Dediğimiz şey gayet basit.

Mudanya'da Suriyelilere sahil yasağı koyan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çok tartışılan talimatı hakkında konuştu.

Independent Türkçe'ye konuşan Türkyılmaz, Suriyeli sığınmacıların Mudanya sahiline at, deve ve eşeklerle geldiğini belirterek şunları söyledi: Göbek açık, kadınlar kara çarşaflı... Böyle rezil bir şekilde yaşam tarzı. Bu tarz, kendi insanımız tarafından da hoş görülen bir tarz değil. Dediğimiz şey gayet basit. Kimsenin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamamalı. Herkes tamam yaşasın ama buradaki kurallarımıza da diğer insanların haklarına da saygı göstersinler."

Haberin çarpıtıldığını ve ırkçılık temeline oturtulmaya çalışıldığını iddia eden Türkyılmaz 'ırkçılık' suçlamalarını da reddetti.

"İNSAN GİBİ OLDUKTAN SONRA SAHİLE GELEBİLİR"

Suriyeliler için "İnsan gibi olduktan, kimseyi rahatsız etmedikten sonra sahile gelebilirler" diyen Türkyılmaz, şu anda da "Kurallara uyan" Suriyelilerin sahile girebildiklerini söyledi.

Türkyılmaz şöyle devam etti: "Atlarla, develerle, eşeklerle yaşam olmaz. Don-atlet olmaz. Erkekler cıbıldak bir şekilde, kadınların kapkara bir şekilde bir yaşam tarzı var. Tamam kapkara giyinsin, giyimine-kuşamına da bir şey demiyoruz ama bir adap var. Çadırlar kaldırıldı, başkalarına yaşam hakkı verildi. Görseniz zaten yayılmışlar, başkalarının girmesi mümkün değil. Siz gitmezsiniz. Kendiniz dahi olsanız girmezsiniz. Bunlara çekidüzen verildi. Olması gereken de bu zaten. Başkalarının rahatını bozmaya kimsenin hakkı yok. Özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzü kısıtlayamaz. Benim özgürlüğüm de sizin özgürlüğünüzü kısıtlamamalı. Bu görsel anlamda, gürültü anlamında her anlamda yorumlanabilir. Bizim söylemek istediğimiz de bu."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN