Muharrem İnce'den 'parti' sorusuna cevap: Kuracağız

Muharrem İnce'den 'parti' sorusuna cevap: Kuracağız

Gazeteci Fatih Portakal'a konuşan eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, 'Siz parti kuracak mısınız, öyle bir niyetiniz var mı?' sorusuna "Kuracağız" cevabını verdi.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, gazeteci Fatih Portakal'ın "Siz parti kuracak mısınız, öyle bir niyetiniz var mı?" sorusunu cevapladı. 'Kuracağız' cevabı veren İnce, partinin ismi ve logosunun hemen hemen hazır olduğunu, Memleket Hareketi'ne yakışır bir ismi olacağını söyledi.

İnce şunları kaydetti "Parti kuracağız. CHP'de demokrasi kalmamıştır artık. Partiyi ele geçirdiniz, koltuklarınıza oturdunuz, tüzüğü değiştirdiniz, partide demokrasi yoksa Türkiye'ye demokrasi getirme şansınız yoktur. Onun için bunlara meydan okuyacağım. Asla susmayacağım" dedi.

İnce'nin açıklamaları şöyle: 

"Avrupa'daki pek çok partinin tüzüğünü inceliyor arkadaşlarımız. Üyelerin katılımını öngören, aidat ödeyen, iletişim kurulabilen, ekonomik farklı bir şey yapacağız. Hemen hemen isim belli. Memleket Hareketi'ne yakışır bir isim olacak. Tek başımıza 50+1 alacağız. CHP'den görüştüğüm isimler var gelecekler, inanıyorum.

Cumhur İttifakı'nda olmayacağım kesin. Biz yola çıkarken 50+1'i alacağız diye çıkıyoruz, ittifakla yola çıkılmaz. Seçim dönemi yaklaşınca duruma bakacağız ama asla Cumhur İttifakı'nda olmayacağız. CHP ile neden ittifak yapmayalım? Memleketin geleceği için yaparız neden yapmayalım.

"İMAMOĞLU'NUN ÖNÜ AÇIK"

Sayın İmamoğlu başarılı bir belediye başkanı olursa önü açık. İktidar engellemeye çalışacak. Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar İstanbul'un kaynakları yeterlidir diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlerde olacaktır diye hissediyorum. Ekrem Bey arkadaşım, başarılı buluyorum.

Mansur Bey de işini yapıyor, gayet başarılı. Belediye başkanları iktidarın tüm zorlamalarına rağmen iyi işler yapıyorlar. 2023'e kalmayacağını kesin görüyorum ama ne zaman olur bilmiyorum. Daha erken olacak.

"Bu böyle yarım kalmayacak" demiştim. İstiyorum. Kenarından döndük zaten. Eğer 1 ay daha erken olsaydı, 51 değil 81 gün önce aday olsaydım, CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım. Tekrar aday olmayı ben istiyorum tabii ki."

BİN GÜNDE MEMLEKET HAREKETİ BAŞLATTI

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce 'Bin Günde Memleket Hareketi'ni 4 Eylül'de Sivas'tan başlatmıştı.

İnce, konuşmasında "Türkiye'nin misak-ı milli ittifakına ihtiyacı var. Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Böyle bir ortamda Sivas'tan yola çıkıyoruz Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz.

Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir' dedi. Cumhuriyetin değerleriyle oynayarak, tarihle kavga ederek FETÖ ile mücadele edilemeyeceğini de belirten İnce 'Bunların menzili de belli. Yakında yine 'kandırıldık' derler, şaşırmayın" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN