Mulamatfuruş ne demek? Kelime anlamı nedir? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve ayrıntılar...

Mulamatfuruş ne demek? Kelime anlamı nedir? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve ayrıntılar...

Malumatfuruş ne demek? Malumatfuruş ne anlama geliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında 'malumatfuruş' kelimesini kullanması ile birlikte binlerce insan 'malumatfuruş ne demek?' aramasını yapmaya başladı? Peki malumatfuruş ne demek? İşte kelime anlamı ve cümle içerisinde kullanımı.

Malumatfuruş ne demek? Kelime anlamı ve yan anlamları itibariyle ne anlama geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada bu kelimeyi kullanması ile birlikte insanlar 'malumatfuruş ne demek? ne anlama geliyor?' sorusuna cevap aramaya başladı. Biz de sizler için kelime anlamı ve cümle içerisinde kullanımını derledik.

MALUMATFURUŞ NE DEMEK? 

Şu aralar internette en çok aranan aramalardan birisi 'malumatfuruş ne demek?' oluyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında malumatfuruş kelimesini kullanarak eski bir kelimeyi daha siyasi litaratüre kazandırdı. 

Malumatfuruş ne demek? Kelime anlamı olarak 'bilgiçlik taslayan' anlamına geliyor. Arapça'dan dilimize geçen anlamı ile birleşik kelimeden oluşmaktadır. 

sf. (ma:lumatfuruş, l ince okunur) esk. Bilgiçlik taslayan: "Hâliyle, apartmanların en malumatfuruş röntgencilerinin ekseriya giriş katlarından çıkması tesadüf sayılmayabilir." -E. Şafak.

17-02/25/b85ykdtcqaaor-u.jpg

ERDOĞAN: 140 KARAKTER İLE ANCAK MALUMATFURUŞ OLUNUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyipi Erdoğan'ın kitap fuarında yaptığı konuşmada sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyonu eleştirirken sarf ettiği 'malumatfuruş' kelimesi günün en çok arananlarından birisi oldu. İşte Erdoğan'ın o konuşması; Akıntıya karşı kürek çekmenin faydası yok ama şu gerçeğin, tehlikenin de farkına varmamız gerekiyor. Arama motoru ile 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye sahip olunamaz alim hiç olunamaz. Bu şekilde sadece 'Malumatfuruş' olunabilir, yarım porsiyon aydın olunabilir. Başka bir şey olunamaz. Gün bitmeden değerini yitiren değil zamana meydan okuyan eserler bırakmak için zahmette emek de şarttır. Ecdadımız böyle yapmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN