Muslera: Kendimi Türk gibi hissediyorum

Muslera: Kendimi Türk gibi hissediyorum

Galatasaray'ın deneyimli kalecisi Fernando Muslera, TYSD Toros Zirvesi'nde basının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Fernando Muslera, kendisini Türk gibi hissetiğini söyledi. Muslera, idolünün Oscar Cordoba olduğunu bir kez daha yineledi.

Transferi hakkında kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Muslera, "Ciddi bir kulüp gelir, Galatasaray ve benim çıkarlarım doğrultusunda bir teklifte bulunursa transfer olabilir, aksi takdirde burada kalacağım, 2 yıl daha kontratım var ve Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Kendimi Türk gibi hissediyorum"

Kendisini Türk gibi hissettiğini ifade eden Muslera, "5 yıldır buradayım ve herkes beni çok iyi karşıladı. Kendimi burada bir Türk gibi hissediyorsam, bu durum tamamen Türk insanlarının bana davranışları sonucunda oluşan bir durum. 15 yaşında futbolcu olacağım düşüncesi kafamda şekillendi, 18 yaşında ise profesyonel oldum. İdolüm; Oscar Cordoba. İlk kaleci olmaya karar verdiğim zaman Cordoba, Boca'da oynuyordu ve kendisini idol olarak belirledim." dedi.

"Futbola forvette başladım"

Futbola forvet olarak başladığını vurgulayan Muslera, "Futbol oynamaya kalede başlamadım, forvette başladım. Uruguay'da da bir turnuvada gol kralı oldum ama bir gün bir maçta forvetimiz hastalandı ve kaleye ben geçtim, gol yediğim zaman ağlıyordum ama yavaş yavaş alıştım." şeklinde konuştu.

 

"Lugano transferimde etkili oldu"

Galatasaray'ın teklifini kabul etmesinde Fenerbahçeli eski futbolcu Lugano'nun da etkili olduğunu vurgulayan Muslera, "Benim kafamdaki ilk düşünce Lazio ile sözleşme imzalamaktı ancak bu yenileme olayı gerçekleşmedi. Daha sonra Galatasaray'ın bana yaklaşımı inanılmaz oldu, Fonseca'nın evine kadar geldiler ve beni ne kadar istediklerini hissettim. Lugano'nun uzun yıllar burada oynaması da benim için etkili oldu. Galatasaray teklif yaptı ve 3 saat içerisinde kabul ettim. Uruguay'dan İtalya'ya geçişim ise inanılmaz hızlı oldu. " ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN