Mustafa Varank kardeşinin ölümünü böyle öğrendi

Mustafa Varank kardeşinin ölümünü böyle öğrendi

Darbe girişimi sırasında kardeşini kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank, "Telefonunu aradım, bir şahıs açtı ve “Abi bu telefonun sahibi çok yiğit bir abiydi, az önce vuruldu, götürdüler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, darbe girişiminde yitirdiği ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ile ilgili Sabah gazetesinden Salih Zengin'e konuştu. Varank, ağabeyinin Fatih Şehzadebaşı'nda şehit edildiği geceyi anlattı ve telefonundaki yazışmaları gösterdi.

'BİZ KORKARSAK HERKES KORKAR'

Varank şunları söyledi: "O gece başka bir şehirdeydim. Saat 21.00'den itibaren çok yoğun telefon trafiği vardı. Bana 23.15'te "İyi misin" diye mesaj atmış, yoğunluktan fark etmemişim. Eşime "Sakın dışarı çıkmayın, mümkünse başka yerde saklanın" diye mesaj atmış. 00.14'te bölüm başkanı olduğu grupta, "Arkadaşlar biz de korkarsak herkes korkar. Ben dışarı çıkacağım" yazmış. Vatan Caddesi'ndeki çatışmalarda bulunmuş, sonra Saraçhane'ye yönelmişler. Orada şehit edilmiş.

'HABERİ TELEFONUNDAN ALDIM'

Telefonunu aradım, bir şahıs açtı ve "Abi bu telefonun sahibi çok yiğit bir abiydi, az önce vuruldu, götürdüler" dedi. "Benim abim, nereye götürdüler öldü mü?" diye sordum. "Hastaneye ama hangisi bilmiyorum. Telefon bende kaldı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN