Mustafa Yeneroğlu'ndan Osman Kavala tepkisi: İddianameyi okudum, maddi kanıt bulamadım

Mustafa Yeneroğlu'ndan Osman Kavala tepkisi: İddianameyi okudum, maddi kanıt bulamadım

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Gezi davasının tutuklu sanığı iş adamı Osman Kavala hakkında hazırlanan iddianameyi okuduğunu belirterek "Kavala'nın 'Hükümeti devirmeye yönelik bir kalkışma olarak Gezi olaylarının organizatörü, yöneticisi veya finansörü' olduğuna dair maddi kanıtlar bulamadım" açıklamasında bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala için hazırlanan iddianameyi okuduğunu belirterek, "Kavala'nın 'Hükümeti devirmeye yönelik bir kalkışma olarak Gezi olaylarının organizatörü, yöneticisi veya finansörü' olduğuna dair maddi kanıtlar bulamadım" diye konuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan Yeneroğlu "Osman Kavala vs ile ilgili iddianameyi okudum. Kavala'nın 'Hükümeti devirmeye yönelik bir kalkışma olarak Gezi olaylarının organizatörü, yöneticisi veya finansörü' olduğuna dair maddi kanıtlar bulamadım. Kamuoyunu ikna eden bir yargı kararının en kısa zamanda çıkmasını ümit ederim" ifadesini kullandı.

​Yeneroğlu "Ayrıca iddianamede adı geçen Yiğit Aksakoğlu ile ilgili kurulmaya çalışılan bağlantılar hukuk adına ürkütücü. Kavala ile herhangi bir irtibatı ve tanışıklığı dahi olmayan ve isnad edilen suçlarla ilgili de maddi kanıt sunulmayan bir kişinin tutuklu yargılanması izaha muhtaç" dedi.

19-06/24/yener.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN