Musul operasyonu için Irak'ta yer alan ABD askerleri ilk kez görüntülendi

Musul operasyonu için Irak'ta yer alan ABD askerleri ilk kez görüntülendi

DAEŞ'e karşı düzenlenen Musul operasyonuna destek vermek amacıyla Irak'ta bulunan ABD askerleri ilk kez görüntülendi.

Musul operasyonuna destek vermek amacıyla Irak'ta bulunan ABD askerleri sahada görev yaparken yakından görüntülendi. Operasyon kapsamında Irak ordusu ve peşmerge güçlerine destek vermek için bölgeye gelen ABD askerleri, bugün Musul-Erbil karayolunda bulunan riskli bölgelerde mayın ve patlayıcı madde araması yaptı. Çok sayıda zırhlı araçla bölgeye gelen ABD askerleri, bölgedeki bir arazide konuşlanarak güvenlik önlemi aldı.

16-10/29/1-1477746068.jpg

Yol güzergahındaki mayın ve patlayıcı döşenmiş noktaları tespit eden ABD askerleri, daha sonra robot kullanarak bunları etkisiz hale getirdi. Bir grup ABD askerinin de geçtiğimiz günlerde Irak ordusu tarafından kontrol altına alınan Musul'un Bertılla ilçesinden çıktıkları görüldü.

16-10/29/2-1477746088.jpg

Bu askerlerin de Bertılla'da bulunan çok sayıda patlayıcı maddeyi imha ettiği öğrenildi. DEAŞ terör örgütüne karşı kurulan koalisyon gücü kapsamında Irak'ta bulunan ABD askerlerinin, bölgede Musul operasyonu öncesi patlayıcı temizliğine devam edeceği öğrenildi.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN