Musul'un kurtuluşu için son 200 terörist kaldı

Musul'un kurtuluşu için son 200 terörist kaldı

DEAŞ terör örgütünün Irak’taki başkenti konumunda olan Musul kurtarılmak üzere. Iraklı Korgeneral Cevdet, “Kentte yalnızca 200 terörist kaldı. Saatler içinde zafer kazanacağız” dedi

Irak’ın 8 aydır DEAŞ terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin giderek sonuna yaklaşılıyor. Iraklı Korgeneral Raid Şakir Cevdet cumartesi günü yaptığı açıklamada, hastanelerin yoğunlukta olduğu El Şifa bölgesinin DEAŞ’ın elinden kurtarıldığını duyurdu. Böylece 79 DEAŞ’lının daha etkisiz hale getirildiği Eski Musul bölgesinden 550 sivil de kurtarıldığı açıklandı. Irak Savunma Bakanlığı, bölgede Irak bayrakları asılan noktaların giderek arttığını ve kentte 200’den daha az teröristin kaldığını tahmin ettiklerini söyledi. Son olarak Musul’un kurtarılması için yalnızca saaatler kaldığını söyleyen Korgeneral Cevdet, sözde hilafetin temelinin atıldığı Musul’u ne pahasına olursa olsun alacaklarını ifade etti.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Korgeneral Cevdet, sivillerin arasına sızan onlarca DEAŞ’lının da yakalandığını belirtti. Son olarak Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), cumartesi günü açıkladığı raporunda çatışmaların şiddetlendiği haziran ayında bölgede 415 sivilin öldüğü, 300 kişinin de terör saldırılarında yaralandığı ifade edildi.

'BAĞDADİ’NİN ÖLÜMÜNÜ DOĞRULAYANI YAKACAKLAR'

Bu arada DEAŞ örgütünün lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürüldüğünü teyit eden sözde Telafer Emiri Ebu Kuteybe’nin bu bilgiyi yaydığı için yakılarak infaz edileceği öğrenildi.

17-07/03/1549830_b920f5179a1e6839df0f42a91830f08c.jpg

Kuteybe cuma hutbesinde Bağdadi’nin öldürüldüğünü ağzından kaçırmış, ruhuna dualar okumuştu. SumeriyeNews’ün Musul’da yerel bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, örgüt Kuteybe’yi “örgüt içi kargaşa ve moralsizliğe yol açmak” suçlamasıyla yargıladı ve Telafer’de örgüt üyelerinin gözü önünde açık bir alanda yakılmasına karar verdi.

'EL NURİ CAMİİ HARABEYE DÖNDÜ'

Musul ’daki tarihi Büyük El Nuri Camii, Bizans döneminde tapınak olarak inşa edilmiş ve Osmanlı hâkimiyeti altındayken camiye dönüştürülmüştü. 850 yıldır sağlam kalmayı başarabilen cami geçen hafta Irak kuvvetleri tarafından DEAŞ teröristlerinden kurtarılmıştı. Bölgeden gelen son karelerde caminin harabeye döndüğü görüldü. Cami 2014 yılından beri örgütün kontrolü altındaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN