Mutlu olmak için 8 porsiyon meyve: Kanser ve kalp riskini de azaltıyor

Mutlu olmak için 8 porsiyon meyve: Kanser ve kalp riskini de azaltıyor

İngiliz ve Avustralyalı bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre günde 8 porsiyon sebze ve meyve yiyen kişiler daha mutlu oluyor. Bu kişilerin ileride kanser olma ve kalp krizi geçirme riskleri de azalıyor.

İngiltere’deki Warwick Üniversitesi ile Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nden bilim insanlarının ortak yaptığı araştırma sonuçları bol meyve ve sebze yiyenlerin ileriki yaşlarında mutluluk seviyelerinin artacağını söylüyor. American Journal of Public Health dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre meyve ve sebze kanser olma ve kalp krizi geçirme riskini düşürüyor. Günde 8 porsiyon meyve ve sebze yiyenler hayatlarını daha mutlu yaşıyor. Araştırmacılar gün boyunca hiç sebze ve meyve yemeyen kişilere bu gıdalardan günde 8 porsiyon verdi. 24 ay sonra yapılan değerlendirmede insanların mutluluk seviyelerinin arttığı tespit edildi.

ANTİOKSİDANLARIN ETKİSİ

Araştırma ekibindeki Prof. Dr. Andrew Oswald, rastgele seçilen 12 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre bu şekilde beslenen kişilerin daha sağlıklı ve daha mutlu olduklarını tespit ettiklerini anlattı. Oswald, aynı zamanda kanser gibi hastalıklara karşı da koruyucu olduğunun belirlendiğini söylüyor. Araştırmacılar bu şekilde beslenenlerin her türlü yaşam koşulu altında mutluluklarının sürdüğünü kaydetti. Bilim insanları buna neden olarak ise antioksidanların etkisini gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN