Myanmar'da ordu karşıtlarını eziyor! Çok sayıda protestocu tutuklandı

Myanmar'da ordu karşıtlarını eziyor! Çok sayıda protestocu tutuklandı

Myanmar'da 1 Şubat'ta gerçekleştirilen askeri darbenin sonuçları ağırlaşmaya başladı, şu ana kadar ülke çapında başlayan darbe karşıtı protestolarda 800 kişi tutuklandı. Yüzlerce öğrencinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Myanmar'da askeri darbe karşıtları tarafından düzenlenen protestolarda bugüne kadar yüzlerce kişi tutuklandı.

Askeri cuntanın 1 Şubat’ta yönetime el koymasının ardından, ülke çapında gerçekleştirilen darbe karşıtı protestolarda 800 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Yangon'da Hledan Meydanı'nda gösteri yapan çok sayıda tıp öğrencisi gözaltına alındı. 

01-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu, ülkede artan siyasi gerilim sonrası 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu. 

Ordu, Dışişleri Bakanı ve ülkenin fiili lideri Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası toplum darbeyi kınamış; Türkiye, en sert tepki veren ülkelerin başında yer almıştı. ABD, Kanada ve İngiltere, darbede rol oynayan askeri yetkililere yaptırım kararı almıştı.

02.jpgMyanmarlılar, 6 Şubat'ta demokrasiye dönüş talebiyle gösterilere başlamış, güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu can kayıpları yaşanınca protestolara katılım artmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN