Nafaka tartışması Meclis gündemine taşındı

Nafaka tartışması Meclis gündemine taşındı

Ömür boyu nafaka uygulamasının mağduriyet oluşturduğuna dair oluşan kanaatten sonra Meclis, nafaka konusunu tartışmaya başladı. MHP'nin 5 yıl ile sınırlı nafaka uygulaması teklifine Aile Bakanı "Nafakaya beş yıllık sınır getirilmesi kadını mağdur eder" dedi.

Mağduriyet oluşturduğu gerekçesiyle Meclis gündemine taşınan ömür boyu nafaka uygulamasına Aile Bakanından açıklama geldi. 

MHP'nin 5 yıllık sınırlı nafaka önerisini değerlendiren Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sınırlı nafakanın kadınları mağdur edeceğini ve kimsenin mağdur olmayacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

İYİ PARTİ'DEN DE TEKLİF

Nafakaya ilişkin Meclis’e kanun teklifi veren bir başka parti ise İYİ Parti oldu. Nafaka konusunda 2 milyonu aşkın mağdur olduğunu belirten İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, yasanın belirli bir tarihte sınırlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Bahşi, sunduğu teklifte “Beş yıla kadar olan evlilikleri ‘kısa süreli’; beş-on yıl süren evlilikleri ‘orta süreli’; on yıl üzeri evlilikleri ise ‘uzun süreli’ evlilik olarak değerlendirilmesini” ve nafakanın ise bu sürelere göre belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN