NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Baltık Denizi'ndeki askeri unsurların artırılmasıyla ilgili Rusya'nın bölgedeki tavrını işaret etti. Stoltenberg "NATO Rusya ile bir çatışma istememektedir. Biz işbirliği ve diyalog istiyoruz" dedi.

Kuzey Ülkeleri Savunma İşbirliği Örgütü Nordefco'nun toplantısına katılan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg NATO'nun Baltık Denizi'ndeki askeri unsurlarını artırmasına ilişkin Rusya'nın tavrına dikkat çekti.  

Rusya'nın Baltık politikası

Kuzey Ülkeleri Savunma İşbirliği Örgütü Nordefco’nun bugün başlayan ve iki gün sürecek savunma bakanları toplantısına davetli olarak katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO’nun Baltık Denizi’nde askeri varlığını arttırmasının Rusya’nın tavrından kaynaklandığına vurgu yaparak, “Bugün gördüğümüz Rusya’nın askeri varlığını arttırdığıdır. Yine görünen Rusya’nın Ukrayna’da ülke sınırlarını askeri güç kullanarak değiştirdiğidir. Aynı zamanda Rusya bir komşu ülkedir. NATO Rusya ile bir çatışma istememektedir. Biz işbirliği ve diyalog istiyoruz. Ancak bu işbirliği öngörülebilirlige ve kararlılık üzerine kurulmalıdır. Kuvvetli bir savunma ve Rusya ile politik diyalog arasında bir karşıtlık yoktur” dedi.

Amerika ile ortak hava tatbikatı

Kuzey Ükeleri Savunma İşbirliği üye ülkeleri savunma bakanları bugunkü toplantıda üye ülkeler arasında güvenli iletişim kurma, daha fazla ve zor askeri tatbikatlar yapma konusunda görüş birliğine vardılar.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist “ABD’nin katılacağı daha geniş çaplı hava tatbikatları planlıyoruz.İsveç’in payına bu tatbikatlar çok önemli.Bu tatbikatlar biz NATO üyesi olmasakta ‘ortak bir gücün’varlığının sinyali olacaktır”dedi

STOCKHOLM/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN