NATO Rusya geriliminde yeni cephe: Kuvvetlerini Gürcistan'dan çek

NATO Rusya geriliminde yeni cephe: Kuvvetlerini Gürcistan'dan çek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın, Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgeleriyle ilişkilerini derinleştirmesi bizi endişelendiriyor. Rusya'yı bu bölgeleri tanıma kararından geri dönmeye ve kuvvetlerini Gürcistan'dan çekmeye çağırıyoruz." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın NATO-Gürcistan Komisyonu oturumu sonrasında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Gürcistan'daki durumunun ve Karadeniz güvenliğinin ele alındığını anlatan Stoltenberg, NATO'nun bu bölgedeki varlığının güçlendirildiğini söyledi.

GÜRCİSTAN'DAN ÇEKİL

Stoltenberg, Gürcistan'la NATO'nun yakın işbirliği yaptığını anımsatarak, Gürcistan'ın savunma reformlarını uygulamasıyla daha uyumlu, etkili ve sürdürülebilir bir askeri güce kavuşacağını ifade etti.

NATO'nun Gürcistan'ın güvenliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü bir şekilde bağlı olduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Rusya'nın, Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgeleriyle ilişkilerini derinleştirmesi bizi endişelendiriyor. Rusya'yı bu bölgeleri tanıma kararından geri dönmeye ve kuvvetlerini Gürcistan'dan çekmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

FİKRİ IŞIK DA KATILDI

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık temsil etti.

Gürcistan, 2008 yılından beri NATO üyesi olmaya çalışıyor. Gürcistan, özellikle NATO'nun çeşitli operasyonlarına askeri destek sağlıyor.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN