NATO: Ukrayna uçağını İran düşürmüş olabilir

NATO: Ukrayna uçağını İran düşürmüş olabilir

NATO: İran'da düşen Ukrayna uçağı, İran'ın hava savunma sistemleri tarafından vurulmuş olabilir

ABD-İran çatışması arasında çarşamba günü Ukrayna Uluslararası Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Tahran'da düşüp 176 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili NATO Genel Sekreteri'nden açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ukrayna yolcu uçağını İran hava savunma sistemleri düşürmüş olabilir. NATO müttefiklerimizin raporlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg'in açıklamaları şu şekilde:

Tüm olguları ortaya koymamız önemli. İran'a şeffaf ve titiz, eksiksiz bir soruşturmaya tümüyle katılması ve katkıda bulunması çağrısı yapıyorum.

Çeşitli NATO müttefiklerinden gelen, uçağın İran hava savunma sistemleri tarafından düşürülmüş olabileceğine dair gördüğümüz haberlere inanmamak için bir sebep yok.

Tam da bu yüzden, tüm olguları ortaya koyan tam kapsamlı bir soruşturmaya ihtiyacımız var. Tam da bu yüzden, böylesi bir soruşturmada İran tarafının tam işbirliğine ihtiyacımız var.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN