NATO'dan Çin çıkışı: Yakında en büyük ekonomi olacak

NATO'dan Çin çıkışı: Yakında en büyük ekonomi olacak

NATO'nun değişen 'küresel güç dengesinde' rekabetle karşı karşıya kaldığı açıklayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Çin, yakında dünyanın en büyük ekonomisi olacak. Zaten dünyanın ikinci en büyük savunma bütçesine sahip. Ülke, yeni yeteneklere büyük yatırım yapıyor. Çin'in yükselişi hem fırsatlar hem de zorluklar sunuyor" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya'da devam eden '56'ncı Münih Güvenlik Konferansı'ndaki konuşmasında, Batı'nın daha iddialı bir Rusya'nın rekabetiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. 

"RUSYA İLE DAHA İYİ İLİŞKİLER KURACAĞIZ"

Rusya’nın etki alanını genişletmeye çalıştığına dikkati çeken Stoltenberg, NATO müttefiklerinin askeri kuvvetlerin hazırlık seviyesini önemli ölçüde artırarak ve bu ülkeye yaptırımları destekleyerek buna karşılık verdiğini vurguladı.

Stoltenberg, Rusya ile diyaloğun önemine değinerek "En büyük komşumuzla (Rusya) daha iyi bir ilişki kurmaya devam ediyoruz" dedi.

"YAKIN EN BÜYÜK EKONOMİ OLACAK"

NATO'nun değişen 'küresel güç dengesinde' rekabetle karşı karşıya kaldığına işaret eden Stoltenberg, şöyle devam etti:

"Çin, yakında dünyanın en büyük ekonomisi olacak. Zaten dünyanın ikinci en büyük savunma bütçesine sahip. Ülke, yeni yeteneklere büyük yatırım yapıyor. Çin'in yükselişi hem fırsatlar hem de zorluklar sunuyor. Bunun ortak güvenliğimiz için ne anlama geldiğine dair ortak bir anlayışa ihtiyacımız var."

"AVRUPA VE AMERİKA BİRLİKTE OLMALI"

Stoltenberg, artan küresel ekonomik, askeri ve teknolojik rekabet karşısında Avrupa ve Kuzey Amerika'nın birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek "Daha fazla Avrupa, tek başına Avrupa demek değildir... Avrupa ve Amerika'nın birlikte olmasına inanıyorum. Kendimizle rekabet etmemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

MÜNİH/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN