Navalnıy’a destek protestoları hakkında soruşturma

Navalnıy’a destek protestoları hakkında soruşturma

Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması için başkent Moskova'da düzenlenen protestoların ardından, Rusya Soruşturma Komitesi, eylemciler hakkında soruşturma başlattı

Şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla havalimanında gözaltına ve tutuklanan Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için başkentte protestolar düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı protestolar hakkında soruşturma açıldı.

Rusya Soruşturma Komitesi’nin başkentteki direktörlüğünün yönetici yardımcısı Yuliya İvanova, RİA Novosti haber ajansına demecinde protestoların ardından ‘devlet temsilcilerine karşı güç kullanımı’, ‘mala kasıtlı olarak zarar verme’ ve ‘holiganlık’ maddeleri üstünden soruşturma başlattıklarını belirtti.

Soruşturma dosyasına göre bir grup protestocu Sretenskiy Bulvarı yakınında bir polisi yere yatırarak darp etti. Aynı yerde kimliği belirlenemeyen bazı kişiler polise karşı biber gazı kullandı.

rusya.jpg

Soruşturmacı İvanova, Rus soruşturmacıların halen bir dizi görüntü ve videoyu incelemeye devam ettiğini de ekledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Başkentte dün düzenlenen protestoya yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. RİA Novosti haber ajansına yapılan açıklamalara göre protestolar sırasında 39 polis yaralandı.

Bunun yanında protestolarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı, ancak tam olarak kaç kişinin gözaltına alındığına dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Polisin en başta yüzleri tamamen kapalı olan protestocuları gözaltına alındığı kaydedildi.

Daha önce Rusya İçişleri Bakanlığı izinsiz olarak yapılan gösteriler konusunda uyarıda bulunmuştu.

Protestoların düzenlenmesi için, tedavi olduğu Almanya’dan dönüşünde Rus muhalif Navalnıy çağrıda bulunmuştu.

Navalnıy Rusya’daki bir iç hat uçuşu sırasında zehirlendiği şüphesiyle ailesinin isteği ile Almanya’da tedavi gördü. Tedavinin tamamlanmasıyla Rusya’ya dönen Rus muhalif yargılandığı bir davanın şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla havalimanında gözaltına alındı ve halen tutuklu bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN