Rusya sokakları karıştı! Navalnıy gösterilerinde 3 binden fazla kişi gözaltında

Rusya sokakları karıştı! Navalnıy gösterilerinde 3 binden fazla kişi gözaltında

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın tutuklanmasına karşı düzenlenen gösterilerde, 3 bin kişi gözaltına alındı. Gözaltına isimler arasında Navalnıy'ın eşi Yuliya Navalnaya ve basın sözcüsü Kira Yarmış da bulunuyor.

Tutuklu bulunan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın sertbest kalması için Rusya'da başlayan protestolar devam ediyor. Protestoların başlamasıyla birlikte gözaltına alınanların sayısı 3,000'i geçti. Navalnıy'ın basın eşi Yuliya ve sözcüsü Kira Yarmış da gözaltına alınan isimler arasına yer aldı alıyor. 

Avukat Veronika Polyakova'nın Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre Yarmış, kitlesel hastalıklara veya zehirlenmelere yol açan ya da bunlara yönelik tehdit oluşturan ihlal nedeniyle gözaltına alındı.

Yarmış, daha önce 23 Ocak'taki gösterilere katılma çağrısı yaptığı için 9 gün süreyle tutuklanmıştı. İdari hapis cezasının süresi dün gece dolmuştu.

GÖZALTILAR BAŞLADI

Rusya'da tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması talebiyle devam eden protestolarda, resmi olmayan rakamlara göre 1643 kişi gözaltına alındı.

Rusya’nın çok sayıda şehrinde düzenlenen izinsiz gösterilere, polisin yoğun tedbirlerine rağmen çoğu lise ve üniversite öğrencisi binlerce kişi katılıyor.

Ülkedeki insan hakları örgütlerine göre, gösterilerde 338'i Moskova’da, 1643 kişi gözaltına alındı.
Gösterilerde Navalnıy'ın eşi Yuliya Navalnaya da gözaltına alındı.

17 Ocak'ta Almanya'dan dönen Navalnıy, Rusya'ya giriş yaptıktan sonra tutuklanmıştı. Bunun üzerine Rus muhalifin destekçileri, 23 Ocak'ta Rusya'nın çeşitli kentlerinde Navalnıy'a destek gösterileri düzenlemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN