Netflix kapanacak mı? Netflix kapanıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Netflix kapanacak mı? Netflix kapanıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Bakan Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a yönelik yapılan ahlaksız hakaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen sosyal medyanın kapatılması ya da bir düzenlemeye gidilmesi kararıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Öte yandan Türkiye’deki bazı kullanıcılar, ‘’Netflix kapanıyor mu?’’ sorusuna yanıt arıyor.

Siyasetin gündemi sosyal medya… Albayrak’ın eşine yönelik yapılan hadsiz ve ahlaksız paylaşımının ardından Netflix, Twitter, Tiktok, Facebook, Youtube ve Instagram gibi mecralarda kısıtlamaların gelemsi söz konusu. MHP Lideri Bahçeli ve teşkilatı da Meclis’te konuyla ilgili düzenleme yapılana kadar sosyal medya hesaplarını askıya aldığını duyurmuştu. Bunun dışında Meclis çalışanlarının da Netflix’e girişinin Meclis çatısı altında kısıtlandırıldığı haberleri geldi.

NETFLİX YASAKLANACAK MI?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na video konferans ile katılmış, sosyal medyadan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’ı hedef alan ahlaksız saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Dünyaya gözlerini henüz açmış bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiği değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını soracaklarını kaydederek, bir an evvel sosyal medya düzenlemesini Meclis'e getirip sosyal medya mecralarının kontrol edilmesini istediklerini beyan etti.

Twitter, YouTube ve Netflix gibi sosyal medya mecralarına karşı olduğunu anlatan Erdoğan, bu platformlarla ilgili ahlaksızlık vurgusu yaparak, yeni dünyaya gelen torunu ile ilgili yapılan konuşmalara tepkisini gösterdi.

Bakan Albayrak'ın yeni doğan çocuğu ile alakalı yaptığı paylaşımın arkasından gelen Esra Albayrak ve çocuğu ile ilgili ahlaksız paylaşımlar sebebiyle, bu düşüncelerin yayılması ile ilgili sosyal medya platformlarını sorumlu tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarının bütünüyle kapatılmasını, kontrol edilmesini istediklerini bildirdi.

YOUTUBE KAPANACAK MI? (KONUNUN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN)

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların arkasından bir süredir konuşulan sosyal medya düzenlemesi tekrardan gündeme geldi. Özellikle Netflix kullanıcıları, ‘’Netflix kapatılacak mı?’’ sorusunun cevabını aramaya başladı. Erdoğan, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili gereken hukuki düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, sosyal medya mecralarının Türkiye'de bir an evvel mali muhataplık tesis etmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuyla ilgili gerekli tüm işlemlerin yapılacağını anlatan Erdoğan, sosyal medya düzenlemesinin tamamlanmasının ardından sonra erişim engeli, adli yaptırımlar ve mali yaptırımlar gibi farklı yöntemleri devreye sokacaklarını belirtti.

BAHÇELİ VE KURMAYLARI DA SOSYAL MEDYA HESAPLARINI DONDURDU

Bu gelişmenin ardından resmî Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Millîyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Bugün sizlerle son Twitter mesajlarımı paylaşacağım.’’ diyerek; sosyal medya hesaplarını Meclis’te bir düzenleme yapılana dek askıya aldığını duyurdu.

MHP Lideri Bahçeli’nin ardından kurmayları da Bahçeli’nin kararını uygulayarak; sosyal medya hesaplarını askıya aldı.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU’NUN NETFLİX ESPRİSİNE ERDOĞAN’DAN YANIT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili sözlerinin ardından kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Akşener'in tweetini alıntılayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir" paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu ile Akşener'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarının ardından Erdoğan ise, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" diyerek, yanıt verdi.

Öte yandan, Akşener'den Erdoğan'ın söz konusu paylaşımına cevap gecikmedi. Erdoğan'ın Diriliş Ertuğrul dizisi setine yaptığı ziyaretten bir kare paylaşan Akşener, "Emin misin Sayın Erdoğan?" notunu düştü.

NETFLİX'E GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

MECLİS’TE NETFLİX’E ÖRTÜLÜ ERİŞİM ENGELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Niçin Twitter, Youtube, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz” açıklamasının arkasından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çalışanları Netflix engellemesiyle karşı karşıya kaldı. Meclis’in internet sağlayıcılarından Netflix’e erişmeye çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor” yazısı ile siteye giremedi.

Uzun zaman evvel sosyal ağların hukuki altyapısını tekrardan düzenleme hazırlığı olan AK Parti’nin bu düzenlemeyi tekrardan gündemine aldığı tartışma yaratırken, Meclis çalışanları bugün bir engelle karşılaştı. Meclis’in internet sağlayıcılarından Netflix’e erişmeye çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com ana makinesinin cevap vermesi çok uzun sürdü” yazısı ile siteye giriş yapamadı.

Bilgi İletişim Başkanlığı’ndan yetkililer, çalışma siteleri hariç tüm sitelere engel konulduğunu aktarırken; YouTube, Twitter, Instagram gibi sosyal medyalara ise ulaşılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN