New York Times'ın 'Fırat Kalkanı' harekatı başlığı tepki çekti

New York Times'ın 'Fırat Kalkanı' harekatı başlığı tepki çekti

Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' operasyonunun ardından çeşitli yorumlar yapan New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden tepki çeken bir başlıkla servis ettiği haberinde, "Erdoğan güç gösterisi yaptı" ifadelerini kullandı.

ABD gazetesi New York Times, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili yayınladığı haberde kullandığı başlıkla tepki çekti. NY Times, başlıkta, "Erdoğan, Suriye operasyonuyla askeri gücünü gösteriyor" diyerek, Türkiye'nin güvenlik tehdidi nedeniyle başlattığı operasyonu 'gövde gösterisi' olarak değerlendirdi.

YeniŞafak'ın haberine göre, gazetenin skandal yorumunda, "Türkiye'de ordunun içindeki bir kesimin darbeye kalkışması her şeyi değiştirdi" ifadelerine de yer verildi.

"Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma yerleşti"

PYD'nin yayılması engellendi

Haberde şu ifadeler kullanıldı;

"Ordu içinden bir grubun Türkiye'de darbeye kalkışmasının ardından çok şey değişti. Ordudan binlerce kişi tasfiye edildi. Kısa bir süre sonra Türkiye, Suriye'de DAEŞ'in son kalelerinden olan Cerablus'a operasyon kararı aldı. Sonra Türk tankları, Suriye'ye girdi. Tanklar, Kuzey Suriye'de gürlerken, Suriyeli muhalifler de ilerleme kaydetti. Böylece PYD'nin bölgeye yayılmasının da önüne geçildi"

TÜRKİYE'NİN ROLÜ DEĞİŞTİ

Bu operasyon ile Türkiye'nin Suriye'de daha belirleyici bir konuma geldiğini belirten gazete, haberine şöyle devam etti;

"Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma sahip oldu. Muhaliflere verdiği destek ile, onların da kazanma şansını artırdı"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN