Nihat Özdemir Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti

Nihat Özdemir Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.

Hürriyet'in haberine göre Özdemir, kulüpten ihraç edilmesine yönelik mektubun kendisine ulaşmasının ardından üyelikten istifa etti ve bu kararını sarı-lacivertlilere bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemiri 9 Haziran 2020'de Fenerbahçe Yönetim Kurulu tarafından disiplin kuruluna sevk edilmişti. Sevk belgesi eline ulaşan Başkan Nihat Özdemir, hemen Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa etti.

"9 SENEDİR ŞİKE OLAYINA RASTLAMADIK" SÖZLERİ KRİZİ BAŞLATTI

Özdemir, Fenerbahçe'nin hukuki mücadelesini devam ettirdiği sezon için, "Birçok ülkede böyle olaylar oldu, İtalya, İngiltere, Fransa'da oldu, Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık, o sezon 2010-11 sezonudur. 2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde şike olayına rastlamadık. Amatör liglerde de şikayetler geliyor, Etik Kurulumuz inceliyor. Bunlarla ilgili herhangi bir şey yakalayamadık ama yakaladığımız zaman meselenin üzerine gideriz." ifadelerini kullanmıştı.

ALİ KOÇ SÖZLERİNİ GERİ ALMASINI BEKLEDİ

Nihat Özdemir'in sözlerinden geri dönmesini beklerken, tam tersi istikamette açıklamalarına devam ettiğinin söyleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, "Şunu hatırlatmak istiyorum, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne 3 Temmuz 2011 yılından başlayarak yapılan saldırı, kurulan tuzaklar, kumpaslar artık alanen ortaya çıkmıştır. Devletimiz tarafından da yapılanların kumpas olduğu net bir şekilde kabul görmüştür. 3 Temmuz kumpasını hatırlatan, '9 yıldır şike olayına rastlamadık' diyor, sanki 9 yıl önce rastlanmış gibi bir ima çıkıyor. Düzeltmesini bekledik, düzeltmedi, demek ki sözlerin arkasında duruyor. Hem de kim söylüyor bu sözleri, 18 yıl boyunca Fenerbahçe Kulübüne yönetici olarak, başkan vekilliği olarak hizmet etmiş biri, bu ülkede bu örgüte karşı mücadelenin bayraktarı olmuş Fenerbahçe'ye bu sözleri söyleyebiliyor. Kendisi asıl rezaleti bizim konuyu saptırmamıza bağlıyor. Velev ki biz konuyu saptırıyoruz, diyelim ki biz fırsatçıyız ve böyle bir röportaj sonrasında fayda sağlamaya çalışıyoruz. Peki o zaman taraftarlarımız, rakip taraftarlar olarak bunu bizim aleyhimize kullananlar, onlar da farklı anlamamışlar. Sayın başkanın iletişim danışmaları da vardır, kendisine net bir şekilde ifade edilmiştir ki, sayın başkan ne kastetmiş olursanız olun bambaşka yerlere çekiliyor. Yanlış anlama için özür dileyin denmiştir ama sayın başkan bu yolu tercih etmemiştir." diyerek tepkisini dile getirmişti.

"BASİT BİR SORU SORDUK: 2010/11 SEZONU ŞAMPİYONU KİM"

"2010/11 sezonu şampiyonunu TFF ve UEFA tescil etmiştir." diyen Ali Koç, "Çok basit bir soru sorduk Nihat Bey'e. '2010-11 şampiyonu kim?' dedik ama bu düzeltme fırsatını kullanamadı. Ortamı yatıştırmak yerine gerilimi tırmandırmayı tercih etti. Bizi hayretlere düşürdü. Bir TFF başkanının bir kulübün iç meselelerine böyle dahil olması zavallı bir olaydır" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN