Nijerya'da suyla bulaşan hastalıklardan yılda 59 bin çocuk ölüyor

Nijerya'da suyla bulaşan hastalıklardan yılda 59 bin çocuk ölüyor

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da suyla bulaşan hastalıklar nedeniyle yılda 59 bin çocuk hayatını kaybediyor.

Su Araştırmaları Bakanı Süleyman Adamu, yaptığı açıklamada suyla bulaşan hastalıklar nedeniyle yılda, 5 yaşından küçük 59 bin çocuğun hayatını kaybettiğini dile getirdi.

ÇOK SAYIDA İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR

Adamu, hijyenin hastalıkları önlemede tıbbi müdahaleden daha etkili olacağına dikkat çekerek toplumun yüzde 87'sinin el yıkamak için temiz su kullanmadığını ve bu durumun salgın hastalıkların yayılmasında en önemli etkenler arasında yer aldığını sözlerine ekledi. İstatistiklere göre, ülkedeki halk sağlığı merkezlerinin yüzde 69'unda el yıkamak için lavabo bulunmuyor. Nijerya'da dizanteri, kolera ve tifo gibi suyla bulaşan hastalıklar nedeniyle her yıl çok sayıda insan hayatını kaybediyor.

ABUJA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN