Nijerya'daki ilaçların yüzde 70'i sahte

Nijerya'daki ilaçların yüzde 70'i sahte

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da satılan ilaçların yüzde 70'inin sahte olduğu belirtildi.

Nijerya Ulusal Eczacılık Konferansı'nda konuşan Prof. Andrew Nevin, ülkede bulunan ilaçların yüzde 70'inin sahte olduğunu iddia etti.

Sahte ilaç kullanımının, ülke ekonomisine ve halka olumsuz etkisinin olduğunu hatırlatan Nevin, Nijerya hükümetine sahte ilaçlara karşı adım atma çağrısı yaptı.

Nevin, sahte ilaçlara bağlı olarak Afrika genelinde yılda 100 bin insanın hayatını kaybettiğini kaydetti.

Nijerya'da yüzlerce kişi kolera, çocuk felci, sıtma, ishal ve maymun çiçek virüsü gibi salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. 

ABUJA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN