Norveçli doktorun gözünden İsrail'in Gazze'deki savaş ihlalleri

Norveçli doktorun gözünden İsrail'in Gazze'deki savaş ihlalleri

Gazze'de görev yaparken İsrail zulmüne tanık olan Norveçli doktor Gilbert, yaşadıklarını 'insan eliyle yapılmış bir felaket' olarak niteledi.

İsrail'in düzenlediği son dört askeri operasyon sırasında Gazze'de görev yapan Norveçli doktor Mads Gilbert, gördüklerini "insan eliyle yapılmış bir felaket" olarak nitelendirdi, "İsrail'in uluslararası alanda cezasız kalması bölgedeki halkın öfkesini artırıyor" dedi. Gilbert, bir konferans için geldiği Beyrut'ta yaptığı açıklamada, "İsrail savaş makinesinin" Filistinlilere yaşattıkları ile İsrail'in Batı Beyrut'u abluka altına alıp bombaladığı 1982 yılında tanıştığını söyledi.

ARALIKSIZ BOMBALADILAR

Norveçli bir sağlık ekibiyle Beyrut'ta birçok sahra hastanesinde zor koşullar altında çalıştıklarını aktaran Gilbert, "Savunma Bakanı (Ariel) Şaron'du. Batı Beyrut sakinlerine şu an Gazze'de uygulamakta olduklarının aynısını yaptılar. Şehri kuşattılar, suyu, elektriği kestiler, gıda, ilaç ve hayat için gerekli malzemelerin geçişini engellediler. Sonra da gece-gündüz bombaladılar. Sadece askeri hedefleri değil, yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları, ambulansları, su borularını, atık su sistemlerini, yaralıları kurtarmaya çalışan insanları dahi hedef aldılar. Korkunç bir manzaraydı" ifadelerini kullandı.

BUNA FELAKET DENİR

Savaş sırasında "hastane kapasitesi ve tedavi talebi arasında müthiş bir dengesizlik" ortaya çıktığını aktaran Doktor Gilbert, "Buna felaket denir. Bu insan eliyle yapılmış bir felaket. Gazze'ye her düşen bomba, İsrail hükümeti tarafından planlanıyor" diye konuştu. Norveçli doktor, "İsrail'in işlediği suçlar karşısında cezasız kalması ve Batı'nın çifte standardı bölgedeki halkın öfkesini artırıyor" diye de ekledi. BEYRUT-AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN