Nurullah Dal kimdir? Koronavirüsten hayatını kaybetti

Nurullah Dal kimdir? Koronavirüsten hayatını kaybetti

İzmir’deki depremin ardından incelemelerde bulunmak için bölgeye giden Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal, yakalandığı koronavirüse yenik düştü. Nurullah Dal için Bakan Selçuk arkadaşları ve taziye mesajı yayınladı.

Yaklaşık 3 hafta önce hastaneye kaldırılarak 18 Aralık’ta entübe bir şekilde tedavi gören Nurullah Dal, 19 Aralık 2020’de sabah saatlerinde koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti. Nurullah Dal’ın ölümü ailesini, sevenlerini ve eğitim dünyasını yasa boğdu.

NURULLAH DAL KİMDİR?

1966 yılında İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade mahallesinde doğan Nurullah Dal, prtaokul ve liseyi Vefa Erkek Lisesi’nde okuduktan sonra 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’ne girdi. 1986 yılında Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini bitiren Nurullah Dal, ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

N.Y. State Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Veri İşleme programlarını tamamlayan Nurullah Dal, 1991–1993 yıllarında Polonya’da şirket kurarak ithalat-ihracat sektöründe çeşitli Türk firmalarının temsilciliğini yaptı. 2003-2007 yılları arasında da Yeditepe Üniversitesinde yüksek lisans dersleri veren Nurullah Dal, 1995-2012 yıllarında Akasya Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 

Fono Koleji Yönetim Kurulu üyeliği yapan Nurullah Dal, 2012’den beri İstanbul’da Mydome ve Akdeniz markaları ile yükseköğrenim yurt işletmeciliği yaptı. 2008 yılı itibarıyla İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komitesi ve Meclis üyeliği de yapan Nurullah Dal, Nisan 2018’de İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komitesi Başkanlığını sürdürdü. 

2001-2008 yıllarında Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sınav Yürütme kurulu başkanlığı yapan Nurullah Dal, 2009-2013 yıllarında derneğin genel sekreterliğini, 2013-2017 yıllarında da Başkan yardımcılığı yaptı. Nurullah Dal, 2017’de ise TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

Dal evli ve iki çocuk babasıydı. 

KORONAVİRÜSTEN DOLAYI HAYATINI KAYBETTİ

54 yaşında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandıktan sonra hayatını kaybeden Nurullah Dal için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  taziye mesayı yayınladı. Selçuk, Dal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

'GÖREV ŞEHİDİDİR'

Ölümünün arkasından yakın arkadaşı ve TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gülan, Nurullah Dal’la 20 yıllık arkadaşlıklarının bulunduğunu belirterek, Yusuf Tavukçuoğlu ve kendisinin Nurullah Dal ile eşit seviyelerde dernekte göreve başladıklarını kaydetti. Bu işe baş koyduklarını söyleyen Gülan, herkesin sırasıyla üstüne düşeni yaptığını aktararak, Nurullah Dal’ın hep sahada olduğunu kaydetti. 

İzmir’de meydana gelen depremin ardından yerinde görmek için Zafer Öztürk ile beraber İzmir’e gittiklerini anlatan Gülan, birlikte okulları ziyaret ettiklerini, vurgulayarak Nurullah Dal’ın virüsü orada kaptığını söyledi. Kendisinin gözünde Nurullah Dal’ın görev şehidi olduğunu ifade eden Gülan, çok yakın arkadaş olduklarını ve hayattaki can dostu olduğunu söyledi.

nurullah-dal-kimdirr.jpeg

CAN PARÇAM GİTTİ

Nurullah Dal’ın üniversite okurken talebesi olduğunu ve dernekte çok çalışkan arkadaşlarından, dostlarından biri olduğunu aktaran TÖZOK Onursal Başkanı Rüstem Eyüboğlu, Dal’ı çok sevdiğini, 20 yıllık arkadaşlıklarının olduğunu adeta onu oğlu gibi gördüğünü söyleyerek, ‘Can parçam gitti.’’ dedi.

ÇOK SAYIDA BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLANDI

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu

Başımız sağolsun. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın F. Nurullah Dal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağolsun.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN