O gece sevinçle telefona sarılanları biliyoruz

O gece sevinçle telefona sarılanları biliyoruz

2019 seçimlerine hazırlık kapsamında partisinin milletvekilleri ile gruplar halinde görüşmeye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dershane ve etüt merkezlerinin bir daha açılmayacağını vurguladı. TEOG’un yerine getirilen sistemin millete iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, vekillerden istifa eden belediye başkanlarını dışlayacak hareketlerden de kaçınılmasını istedi.

EROL METİN / ANKARA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, son günlerin tartışma konusu otomobillere cam filmi yasağına değindi. Konuyla ilgili mağduriyet yaratılmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Uygulama yanlış, düzeltmeleri için talimat verdim” dedi. Liseye geçişte yeni sisteme de değinen Erdoğan, sistemin iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, dershane ve etüt merkezlerinin yeniden canlanmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti. Erdoğan’ın istifa eden belediye başkanlarına yönelik açıklamaları da oldu. Bu konuda milletvekillerine bir uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı, “İstifa eden belediye başkanlarını dışlayacak hareketlerden arkadaşlarımızı küçük düşürecek konuşmalardan kaçının” şeklinde konuştu. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden gelen 50 milletvekili ile bir araya gelen Erdoğan’ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden milletvekillerine ise özel bir mesajı oldu. Erdoğan, bölgedeki milletvekillerinden memleketlerine sahip çıkmalarını ve bölge halkıyla iç içe olmalarını istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile yaptığı toplantının ardından Beştepe’de 41. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan FETÖ ile mücadelede, ABD ile ilişkilere ve reform çalışmalarına kadar pek çok başlıkta açıklamalarda bulundu:

* REFORMLARIN ZAMANI: 2019 yılındaki seçimlere yeni bir heyecanla, yeni bir anlayışla gireceklerine inanıyorum. Türkiye’nin kaybedecek tek bir dakikası, tek bir günü yoktur. Son 15 yılda ülkemiz her alanda ciddi bir derlenme, toparlanma, büyüme, gelişme kaydetti. Şimdi bunu çok daha büyük reformlarla taçlandırma zamanıdır.

İNLERİNE KADAR GİDECEĞİZ: O ‘Feto’ denilen alçağın arkasından giden kulları, onlar neredeler? Bir kısmı şu anda cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtı. Pensilvanya’daki de Amerika’ya sığındı. 1999 yılından beri kendisine ayrılmış olan, 400 dönümlük arazide, adeta köleleriyle beraber yaşıyor. Nereye kadar yaşayacaksın? Er veya geç hak yerini bulacaktır. Seninle beraber bu zulme ortak olanlar da bunun hesabını verecekler. PKK’lıyı nasıl inine kadar sürüyorsak izini, bunların da izini inine kadar sürmeye devam edeceğiz.

RAF ÖMRÜ BİTİYOR: İnsanlar terör örgütleri için, terör örgütleri de kendilerini kullanan güçler için birer sarf malzemesidir. Raf ömürlerini tamamlayınca hemen çöpe atılırlar. FETÖ de aynıdır. Onun da kimin sarf malzemesi olduğunu ben açıklamayacağım. Milletim aklıselimiyle onların kimin sarf malzemesi olduğunu bilir.

O ÜLKELERİ BİLİYORUZ: O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz. Bunları şimdilik paylaşmıyoruz. Ama uluslararası toplantılarda bunları birileriyle özel paylaşıyoruz. Bundan dolayıdır ki Türkiye’de de bundan sonra çeşitli ülkelerin burada rahatlıkla cirit atmalarına fırsat vermeyeceğiz.

MHP’YE TEŞEKKÜR: MHP’nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. Buna karşılık anamuhalefet partisinin tutarsız, temelsiz, fırsatçı, FETÖ’den PKK’ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü ifade etmek isterim.

FAŞİST OLSAM KONUŞAMAZDIN: Şahsımı faşist ve diktatörlükle tavsif eden bu zihniyeti halkıma özellikle havale ediyorum. Eğer bu ülkede şahsım veya bir diktatörlük olsaydı, sen kalkıp da Tekirdağ’ın meydanında konuşamazdın... Adamı alır götürürlerdi. Hiç şakası yok. Ne senin genel başkanın öyle konuşabilir ne de sen öyle konuşabilirdin.

EŞCİNSEL KOTASI KOYDULAR: Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki... Bir büyükşehirimizde CHP’li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın. Bir partide ölçü kalmayınca, böyle nereye savrulacağı belli olmuyor.

GAZİLERE SALDIRAN TERÖRİSTLER

Ankara’da iki gazi ve ailelerine yapılan saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu şehir magandaları, bu teröristler, bu zihniyetin bu ülkede nasıl barınabildiğini, ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz lazım. Tek tük de olsa benzer hadiseler daha önce de yaşandı. Bir yerlerde eksik, hatta yanlışlık var. Gaziliğin, şehitliğin ne demek olduğunu, ezanın, bayrağın, vatanın, milletin, devletin ne anlama geldiğini ana sınıfı çağından başlayarak tüm çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmeliyiz. Bu, hukuk meselesinden ziyade bir kültür meselesidir. Ankara’daki olayın failleri hakkında gereken işlemler yapılıyor. Bu kişiler hak ettikleri cezayı da en ideal şekilde alacaklar.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN