O ilimizde mutasyonlu virüs paniği! Hepsi karantinaya alındı

O ilimizde mutasyonlu virüs paniği! Hepsi karantinaya alındı

İlk olarak İngiltere'de ortaya çıkan ve ülkemizde de 23 ilde görülen mutasyonlu koronavirüs nedeniyle Eskişehir'de 17 kişi karantinaya alındı, 9 kişinin ise testinin pozitif olduğu öğrenildi. Bazı sokaklar ise binalara girişler kapatıldı.

Dünya bir yılı aşkın bir süredir yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ediyor. Virüsle ilgili her gün yeni bir tablo karşımıza çıkıyor. Aşılama çalışmaları devam ederken gelen mutasyon haberleri ise endişe yaratıyor. Son günlerde İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’da görülen mutasyonla ilgili gelişmeler tüm dünyada yakından izleniyor.

ESKİŞEHİR2DE MUTASYONLI VİRÜS PANİĞİ

Ülkemize de sıçrayan mutasyonlu koronavirüs nedeniyle Eskişehir'de yeni karantina kararları alındı. Odunpazarı ilçesine bağlı Gündoğdu mahallesindeki 4 farklı sokakta bulunan haneler mutasyonlu koronavirüs çıktığı gerekçesiyle karantinaya alındı.

Karantina kararının Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin başkanlığında toplanan Odunpazarı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından verildiği öğrenildi. Karantinadaki binaların girişleri ise şeritlerle kapatıldı.

17 KİŞİ KARANTİNADA

Karantinaya alınan hanelerde toplamda 17 kişi bulunurken, 9 kişinin Kovid-19 testinin pozitif olduğu öğrenildi. Testi pozitif çıkan 9 kişinin kentteki hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi. Karantinadaki vatandaşlar ise virüsün mutasyonlu korona virüs olduğunu öne sürdü.

KAÇ İLDE MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLDÜ?

Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüs görülen kent sayısının 23'e yükseldiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN