Obama Suriye konusunda günah çıkardı: 'Enkaz' için 'biraz' sorumluyum

Obama Suriye konusunda günah çıkardı: 'Enkaz' için 'biraz' sorumluyum

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Başkanlık Yıl Sonu Konferansı için bir demeç verdi. Pek çok konuda açıklama yapan Obama, "Suriye'deki 'enkaz' için kendimi 'biraz' sorumlu görüyorum. Ancak doğru adımları attık" dedi.

ABD Başkanı Obama, Suriye krizinin çözülmesi konusunda hep en doğru adımlara atmaya çalıştıklarını ve şimdiye kadar da bunu yaptıklarına inandığını söyledi. ABD'nin bu meseleye asla uzaktan izlemeyeceğini ve 'yakında ilgilenmeye' devam edeceğini söyledi. Obama, bir muhabirin kendisine sorduğu "Suriye'deki yıkım konusunda kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?' sorusuna ise "Evet, biraz hissediyorum ancak yine de bizim bu konuda attığımız adımlar en doğru seçimlerdi" dedi. ABD'nin Suriye'de amaçladıklarını gerçekleştirdiğinin söylenemeyeceğini ve orada başarısız olduğunu kabul eden Obama, "ABD krizin ve savaşın çözümü için diplomatik kanalları başarıyla tesis etmekte başarılı olamadı. Ama yine de yapılması gereken doğru şey buydu" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN