Öğretmenler Günü için en güzel mesajlar ve sözler | İşte 2, 4, 6 ve 8 kıtalık şiirler

Öğretmenler Günü için en güzel mesajlar ve sözler | İşte 2, 4, 6 ve 8 kıtalık şiirler

Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlanan Öğretmenler Günü, ülkemizde her yıl 24 Kasım’da kutlanıyor. Bu özel günde genç yaşlı pek çok öğrenci Öğretmenler Günü için mesaj, güzel söz ve 2, 4, 6, 8, kıtalık şiirler paylaşıyor.

Millet Mektepleri’nin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul edişinin tarihi olan 24 Kasım, geleceğin mimarı öğretmenlerin günü olarak kutlanıyor. Birbirinden anlamlı Öğretmenler Günü mesajları, sözleri, şiirleri göndererek hayatımızda yeri doldurulamayacak öğretmenleri mutlu etmek mümkün…

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

“Hayatın tüm zorluklarına karşı sarsılmaz bir kaya gibi güçlü olmamı öğrettiğiniz için size her zaman minnettar olacağım. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Ana gibi, baba gibi, bir dost, arkadaş gibi… Bana sırdaş, hep bana destek, sanki öğretmen değil de canımdan parça gibi. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Matematiği bile sevdiren, okulu eğlenceli bir hale getiren bir insan oldunuz benim için. Derslerinizi her zaman iple çektim. Sizin esprilerinizle her zaman güldüm. Öğretmenler gününüz kutlu olsun, neşeniz ise daim olsun.”

Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim.  

“Dünyadaki en eşsiz şeyin hayatımızdaki özel bir öğretmen ve sizden daha özel bir öğretmen hiç tanımadım. Bana kattıklarınız için ne kadar teşekkür etsem az, iyi ki öğretmenimdiniz iyi ki yol gösterenimdiniz. Öğretmenler gününde ve geri kalan tüm günlerde neşeniz hiç eksilmesin.”

“Dünyanın en tatlı öğretmeni, şunu aklınızdan çıkarmayınız; sizin bu dünyada eşiniz yok. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Bize bugünkü halimize gelebilmemiz için verdiğiniz ilhamı olmasaydı şu an kesinlikle bambaşka birisi olurdum. İyi ki bizi koruyup, desteğiniz verdiğiniz. Nice mutlu öğretmenler günleri görmeniz dileğiyle.”

Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun

“Bana öğrettiğiniz en önemli dersler müfredatta olan şeyler değildi. Hayata yönelik öğrettiklerinizdi. Bugün iyi ve başarılı bir insan olabildiysem bu sizin sayenizde oldu. Öğretmenler gününüzde mutluluğunuzun daim olmasını diliyorum…”

Çocuklarımızın Yetişmesinde Büyük Rol Oynayan, Her Türlü Fedakarlığı Gösteren Sizlere Çok Borçluyuz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

ogretmenler-gunu-icin-en-guzel-mesajlar-ve-sozler-iste-2-4-6-ve-8-kitalik-siirler.jpg

“Hatalarımda durduran, kaygılarımda yol gösteren, başarımda benimle birlikte sevinensin. Sen tanıdığım en iyi öğretmensin. İyi ki varsın.”

“Bir bataklığı bile en güzel kokularla dolu bir gül bahçesine çevirebilecek, dokunduğu her şeyi güzelleştirebilecek tek insan olan öğretmen benim için siz oldunuz. Ruhumun bataklığını bir bahçeye çevirdiniz. Yaşamın güzel yönlerini bana siz gösterdiniz. Gününüz kutlu olsun. Nice güzel yıllara.”

Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

“Sizin öğrettikleriniz olmasa karanlık bir kuyuda sıkışmış bir şekilde yaşamım geçerdi. Beni kuyudan çıkarıp, hayatı öğrettiğiniz için ne kadar teşekkür etsem. Öğrencilerinizi ısıtan o güzel gülüşünüz yüzünüzden hiç eksik olmasın. İyi ki varsınız öğretmenim.”

“Bizimle hayatı paylaşıp, her zaman yanımızda oldunuz. Bize ömür boyu faydalı olacak şeyler öğretip, her zaman destekçi oldunuz. Dilerim bütün dilekleriniz gerçek olur, siz bu dünyada mutluluğu çok fazla hak ediyorsunuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Bilginiz ile hayatıma güneş gibi doğdunuz. Bana eğitimi sevdiren en özel insan oldunuz. Ne zaman kendime olan inancımı kaybetsem siz bana güvendiniz ve güveniniz sayesinde bugün iyi bir insan olabildim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun canım öğretmenim.”

Işığınızla aydınlattınız, güneşinizle içimizi ısıttınız, karanlığa daha cesur adımlarla yürümemizi, geleceğe arkamıza bakmadan el uzatmamızı sağladınız. İyi ki varsınız, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

ogretmenler-gunu-icin-en-guzel-mesajlar-ve-sozler-iste-2-4-6-ve-8-kitalik-siirlerr.jpg

“Annem gibi sevdiğim tek insansınız. Hayatımdaki en özel insan oldunuz. Sizin öğrettikleriniz benim için yalnızca okulda işe yarayan bilgiler değil hayatımı etkileyen, bana farklı bakış açıları katan bir insan oldunuz. Bu kutsal mesleği en güzel icra eden öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Neşeniz hiç eksik olmasın.”

Öğretmenler; sadece Matematik, Türkçe ya da Fen Bilgisi değil, önce iyi bir insan olmayı öğretir. Vicdan sahibi çocuklar yetiştirir, bölüşmeyi, paylaşmayı, sevmeyi, dokunmayı, düşünmeyi öğretir. Bunlar bizlere kara tahtada öğrettiklerinden çok daha kıymetlidir.

“Bütün bir sınıfa anne olup hepimize kalbine dokunup bizleri birer tohum iken ağaca çevirdiniz. Sizin sayenizde güçlü ve sarsılmaz bir insan oldum. Hayatta başardığım her şeyin içinde payınız oldu. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. İyi ki sizin öğrenciniz olmuşum.”

Öğretmenin gölgesinde olan hiçbir çocuğun kötü kalpli olma ihtimali yoktur. Öğretmenler iyi kalpli nesiller yetiştirir.

“Şayet siz olmasaydınız, dünyanın en eksik insanlarında birisi olurdum. Bana hayattaki güzel şeyleri gösterip, bugünkü halime gelmemin en büyük destekçisi oldunuz. Yüzünüzdeki o güzel gülümseme hiçbir zaman kaybolmaz umarım. İyi ki varsınız öğretmenim.”

“Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum” demiş Hz. Ali. Sizler bize sadece bir harf değil, yaşamın ta kendisini öğrettiniz. Nice 24 Kasımlar görmeniz umuduyla.

“Bir öğretmen olmaktan fazlası oldunuz benim için. Bir dost, bir destekçi kısacası her şey oldunuz. Bana verdiğiniz destekleri asla unutmayacağım. Hayat boyu mutlu olmanız dileğiyle. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Siz dev bir mum ışığı, biz de o ışıkla aydınlanan öğrencileriz. Ancak biliyoruz ki siz bizi aydınlatırken birçok fedakarlık yapıyor, adeta bir mum gibi tükeniyorsunuz. İşte bu yüzden, yine biliyoruz ki sizin hakkınızı ödememiz imkansız… Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Okula gelmenin en zor olduğu günlerde bile sizin dersiniz için koşa koşa gelirdim. Siz adeta sınıf üzerinde açan bir güneştiniz ve ışığıız ile bizleri aydınlattınız. En özel gününüz, öğretmenler gününüz kutlu olsun…”

“Güçlü yüreğiniz, gülen gözleriniz ve sevgi dolu hareketleriniz ile girdiğinizde hayatıma; sizin bambaşka olduğunuzu anlamıştım. Bazen sıkıntımı sezip desteklediğinizde ve bana her zaman yaslanacak bir omuz olduğunuzda sizin ne kadar eşsiz bir insan olduğunuzu idrak etmiştim. İyi ki sizi tanımışım, iyi ki var olmuşsunuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Bizlere elimizden geleni her zaman daha iyi şekilde yapmayı öğrettiğiniz için size ömür boyu minnettar olacağım. Sizsiz bir eğitim hayatım olsaydı bugün ne halde olurdum düşünemiyorum. Umuyorum ki hayatınız boyunca mutlu olursunuz. Öğretmenler gününüz her zaman güzel geçsin…”

“Önce Atatürk’ün sonra da siz değerli öğretmenimin izinde vatanım ve milletim için başarılı ve iyi bir öğretmen olmak için çabalıyorum öğretmenim. Sizi gururlandırmayı çok istiyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Hedeflerime ulaşmak için önümde birçok yol vardı. Ancak doğru olanı bana gösterebilen tek kişi siz oldunuz öğretmenim. Öğrencilerinizin kendilerine güvenmelerini sağlayan o gülüşünüz hiç eksik olmasın yüzünüzden. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Eğer yeryüzünde tüm kanlı savaşları durdurup barışı sağlayacak sihirli bir değnek olsa kesinlikle anneler ve öğretmenlerin ellerinde olurdu. Çünkü bir millete insan yetiştiren ve gelecek nesillerini oluşturan öğretmenler toplumun en önemli yapıtaşlarındandır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Sizi tanıdığımda öğretmenler için yazılmış tüm şiirlerin, söylenmiş tüm sözlerin size ithafen olduğunu düşünmüştüm. Bana hayatın okul kitaplarından fazlası olduğunu gösterdiğiniz için size hep borçlu kalacağım. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“O sımsıcak sevgin her şeye değer öğretmenim, şefkatli bakışların iyi hissettirir. Gülen gözlerin içimi ısıtır, iyi ki varsın öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

“Hayatın tüm zorluklarına rağmen bizi kollarınızla arasına alıp koruyup iyi birer insan haline getirdiniz. Siz olmasaydınız hayatı bilmeden yaşamaya çalışmak zorunda kalırdım. Benim içimde yaktığınız o ışık asla sönmeyecek. Nice güzel öğretmenler günü kutlamanızı dilerim.”

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİ

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM


Sevgili öğretmenim,

İnan sen bir ışıksın.

Yanarsın gece gündüz.

Aydınlatırsın bizi.

 

Doğruyu, güzeli,

Bize sen öğretirsin.

Vatanıma sevgiyi,

Kalbimize sen korsun.

 

Çevreni aydınlatır,

Bir mum gibi erirsin.

Anne, baba gibisin,

Bizi, bağrına hep basarsın.

 

Fethi BOLAYIR


ÖĞRETMENİM

Ben,

Seni ilk defa

Okul duvarının dışından

Okula gitmezken tanıdım.

Kirli suratım, karışmış saçlarım

Çapaklanmış gözlerimle

Hep sana bakardım.

 

Anasızlığımın özlemini

Senin çocuklarla ilgilenmenle

Kapardım.

 

Okula başladığımda,

Cızlavat lâstik ayakkabılarımın içinde

Donarcasına ıslanmış ayaklarımı,

Sıcacık bakışlarınla kurutur

Bana bir kerecik dokunman için

Her türlü yaramazlığı yapardım.

 

Ben,

Sevdalarımın en büyüğünü

Sana bakarak yaşadım.

Sevgili öğretmenim.

 

Ragıp SARI


ÖĞRETMENİME

Bilgi demetleri sun, yine bana,

Yine yalçın dağlar ötesinden gel.

Işık saç, erdem ver, sisli dünyama,

Yine altın çağlar ötesinden gel.

 

Aydınlığa giden sonsuz yollardan,

Tomurcuklar açan yeşil dallardan,

Bahçedeki taze, solmaz güllerden,

Baharlarla bağlar ötesinden gel.

 

Fecri müjdeleyen yıldızdan, aydan,

Uzat maviliği şeffaf saraydan

Buketler dererek bize uzaydan,

Göklerden al tuğlar ötesinden gel.

 

Milletime doğan şafaklarla şen,

Şehitler yatağı topraklarla sen,

Irkıma şen veren bayraklarla sen

Tarihler, otağlar ötesinden gel.

 

Süleyman ÖZBEK

BAŞÖĞRETMEN

Atatürk benim,

Başöğretmenim,

Ne öğrendimse,

Ondan öğrendim.

 

Yenilikleri,

Hep o düşünmüş,

Milleti için,

Ağlamış, gülmüş.

 

Çocuk kalbimle,

İlk onu sevdim,

Atatürk benim,

Başöğretmenimdir.

 

Tarık ORHAN

ÖĞRETMENİN ÖYKÜSÜ

Ben, köy öğretmeniyim,

Dağ başında bulutların altında.

Toprak kokar ellerim,

Pantolonumda çamur lekesi var.

Pis değil ki, vatan toprağı kokar,

Kars'tan Edirne'ye kadar.

Geceleri mum yakarım odamda,

Yarın dokuz Ekim,

Köyde bayram var.

On beş kız, yirmi erkek kaydettim.

Tüm anadolu'ya selamları var.

Henüz kara tahtam yok,

İlk harfleri tanelerle yazdırttım.

Aydınlık A'dan başlayacak

O. Köksal MEMİŞ

ANA GİBİ, BABA GİBİ

Öğretmenim bilir misin

Seni nasıl sevdiğimi?

Sorsan bana nerde yerin

Gösteririm ben kalbimi

Ana değil, ana gibi;

Baba değil, baba gibi

Öğretmenim ben de sevgin

Can içinde bir can gibi

Hüseyin DÜZBASAN

SİZİ GÖRÜNCE

Sizi görünce;

Eriyor yüreğimdeki buzlar,

Yüzümde çiçekler açıyor birden.

Zamanı süzüp içtiğim,

Ilık yaz akşamlarını hatırlıyorum

Kehribar tanesi gözlerinizden.

Durdu ŞAHİN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Türkler, yazılı iletişim kurmak için ilk önce Göktürk alfabesini, sonrasında ise Uygur alfabelerini kullanmışlardır. Türklerin 8. Yüzyılda İslamiyet’i kabul etmesinin ardından eski alfabeden vazgeçilmiş ve Arap alfabesi kullanılmaya başlamıştır. Büyük zorluklara rağmen büyük bir başarı ile kazanılan Kurtuluş Savaşı‘ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti. Yeni kurulan Cumhuriyet ise sosyal, kültürel, ekonomik ve askeri alanda pek çok yeniliğin kaynağı oldu. 1 Kasım 1928 tarihinde ise bu yeniliklere bir tane daha eklendi ve çıkarılan kanun ile Arap alfabesinden Latin alfabesine geçildi. O tarih itibariyle de okur yazar sayısının artırılması ve yeni harflerin öğrenilmesi için milletçe bir seferberlik başlatıldı.

24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri açıldı ve genç yaşlı demeden herkese okuma yazma öğretilmeye başlandı.

İşte bu tarih yani 24 Kasım, Millet Mekteplerinin açılış günü olması ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Bu özel tarih 1981 yılından bu yana da 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN