Oğuzhan Aygören, rektör danışmanlığını kabul etmedi! 'Türkiye'yi koskoca Boğaziçi yapmalıyız'

Oğuzhan Aygören, rektör danışmanlığını kabul etmedi! 'Türkiye'yi koskoca Boğaziçi yapmalıyız'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, danışman olarak Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Aygören'i atadı. Fakat Aygören sosyal medya hesabından rektör danışmanlığı görevini kabul etmediğini açıkladı. Aygören açıklamasında 'Türkiye'yi koskoca bir Boğazçi yapmaya ihtiyacımız var' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Aygören yeni rektör Prof. Dr. Melih Bulu tarafından rektör danışmanlığına atandı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında çalışmalar yapan Oğuzhan Aygören atama kararını sürpriz bir şekilde yapıldığını söyledi ve danışmanlığı kabul etmediğini açıkladı. Oğuzhan Aygören görevi neden kabul etmediğini tek tek sıraladıktan sonra 'Bizin Türkiye'yi koskoca bir Boğazçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi'ni küçük Türkiye yaptığımızda ne yazık ki hepimiz kaybederiz. Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bu gün üniversite ve çevresinde polis baskısı ile gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim' dedi. 

Protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Melih Bulu'nun bugüne kadar üniversite içinden rektör yardımcısı bulamadığı belirtiliyordu. Bulu tarafından bugün üniversite birimlerine gönderilen "Rektör Yardımcısı ve Danışmanı" konulu yazıda şu ifadeler kullanıldı:

2547 Sayılı Kanunun 13. Maddesi uyarınca Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu atanmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören ise Rektör Danışmanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir. Bilgi ve gereğini saygılarımla rica ederim.

Uluslararası Ticaret Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören'in de Rektör Danışmanı olarak görevlendirildiği bildirildi. Aygören, aynı zamanda Deva Partisi kurucu üyesi.

 

ÖĞRENCİLER MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ DİYEREK GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Boğaziçine rektör atamasını kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun istifası, demokratik seçim yapılması ve gözaltına olan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle 1 Şubat Pazartesi günü saat 17.00’de eylem yapmak istedi.

Eylem öncesi polisler öğrencilerin kampüsten çıkışına izin verilmedi, kampüs önünde toplanan öğrencilere müdahale etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Polisler akşam saatlerinde üniversitesine girerek yine öğrencilere müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Bu gelişmelerin ardından kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, öğrencilere güvenlik görevlilerinin müdahalesinin kabul edilebilir olmadığını ve atama haberini ise bugün sürpriz bir şekilde öğrendiğini dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören'nin açıklamaları

 

 

 

DEVA PARTİSİ YA DANIŞMANLIK YA DA PARTİ

Dr. Oğuzhan Aygören'in Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü AK Partili Melih Bulu'ya danışman olmasına, Kurucular Kurulu'nda bulunduğu DEVA Partisi'nden ilk tepki geldi

Dr. Oğuzhan Aygören'in 'gıyabında bir atama'yla görevlendirildiğini söyleyen Deva Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Oğuzhan hoca atamayı kabul etme konusunda özgür. Eğer bu görevi kabul ederse partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.

Clubhouse uygulaması üzerinden açıklama yapan Şahin, Dr. Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla göreve geldiğini belirtti ve "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir" şeklinde konuştu. Dr. Aygören'in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan İdris Şahin "Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

56.jpg

REKTÖR DANIŞMANLIĞINI REDDEDEN DR. OĞUZHAN AYGÖREN KİMDİR? 

Aslen Denizli'li olan Oğuzhan Aygören evli ve bir çocuk babasıdır.

Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında yardımcı doçent öğretim üyesidir.

Boğaziçi’ne katılmadan önce de İTÜ İşletme mühendisliği bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapmıştır.

Pazarlama Yönetimi, E-ticaret, Girişimcilik, Yeni Ürün Tasarımı, İnovasyon, ve Uluslararası Pazarlama konularında dersler vermektedir.

Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nde müdür yardımcısı ve İnovasyon Merkezinde yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda İnovasyon ve Girişimcilik sertifika programının koordinatörüdür. Startup’ların değer yaratması, büyük şirketlerin yenilikçi ve girişimci olması, marka Yönetimi, tüketici tercih davranışı ve siyasal pazarlama konularında araştırmalar yapmaktadır.

Akademiye katılmadan önce, Procter and Gamble’da inovasyon üzerine çalışmış ve ardından mobil teknolojiler ve e-ticaret üzerine girişimlerde bulunmuştur.

57.jpg

EN İYİ ÜNİVERSİTELERDE OKUDU

Lisans eğitimini ODTÜ Elektrik Elektronik mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi ve London Business School’dan MBA derecesini, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden de pazarlama alanında doktor ünvanını almıştır. Ayrıca doktora sonrası araştırma için 2014 yılı güz döneminde University of California, Berkeley’de ve 2016 yılı yaz döneminde Stanfor Üniversitesi’nde misafir akademisyen olarak görev yapmıştır.

Halen çeşitli firmalar için pazar araştırmaları, müşteri yönetimi ve inovasyon konularında danışmanlık ve eğitim vermektedir. Endeavor Türkiye’de akademik danışma kurulu üyesi olarak bulunmakta ve Case Campus gibi çeşitli programlara destek vermektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN