Kahreden ayrıntı: Borç içinde öldü

Kahreden ayrıntı: Borç içinde öldü

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Maradona'nın yakın arkadaşı Arjantinli gazeteci Luis Ventura, efsane futbolcu için, "Diego banka hesabında hiç para kalmadan, fakir bir şekilde öldü" dedi.

Brezilyalı efsane Pele ile birlikte dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösterilen Arjantinli Diego Armando Maradona'nın ölümünün ardından servetine ilişkin haberler çıkmaya başladı.

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızı olarak kabul edilen Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesi büyük üzüntüye neden oldu. 

Maradona’ya yakın olan Arjantinli gazeteci Luis Ventura, Maradona için,  “Banka hesabında neredeyse hiçbir şey kalmamıştı, fakir öldü” ifadesini kullanması efsane futbolcunun sevenlerini üzdü.

İddiaya göre, Maradona öldüğünde hesabında 75 bin sterlinden (781 bin 943 lira)  daha az para vardı. Bunun nedeninin ise efsane futbolcunun aşırılık içinde yaşaması ve çevresindeki insanların cömertliğinden yararlanması olduğu belirtildi.

BORÇ İÇİNDE YÜZÜYORDU

Maradona'nın avukatı Angelo Pisani, efsane futbolcunun öldüğünde yaklaşık 33 milyon sterlin (344 milyon 54 bin)  vergi borcu olduğunu ve çok az parasının kaldığını belirterek, "İmkanının ötesinde yaşadı ve çok cömertti" dedi. 

Pisani aynı zamanda, “Parasının nereye gittiğini bilmek istiyorsanız, onu çevreleyen ve onu kullanan insanlarla konuşun. Cebinde hiçbir zaman 100 euro'dan fazla olmamıştı” ifadelerini kullandı.

MARADONA KİMDİR? 

Diego Armando Maradona 30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'da doğdu. Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmektedir.

 

arjantin3.jpg

Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır.Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur. Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys takımlarında oynamıştır.

Kulüp seviyesinde en ünlü olduğu Napoli takımında çok sayıda övgü almıştı. Dört FIFA Dünya Kupası turnuvasında oynamıştı ve Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda, Batı Almanya'yı finalde 3-2 yenip kupaya uzanmışlardı. O maçtan sonra Altın Top ödülü almıştır.

arjantin4.jpg

Aynı turnuvada çeyrek finalde İngiltere'ye iki gol atarak 2-1'lik galibiyeti sağlamıştır ve iki gol de tarihe geçmiştir. İkinci golü ise topu 60 metre sürerken beş oyuncuyu geçerek atmıştı.

Bu gol 2002 yılında FIFA.com tarafından "Yüzyılın Golü" seçilmişti. Teknik direktörlük tecrübesinin çok az olmasına rağmen Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirilmiş ve 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası'nda istifa etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN