Onko Koçsel'in sahibi İrfan Koç ve kızı Tuğçe Koç serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

Onko Koçsel'in sahibi İrfan Koç ve kızı Tuğçe Koç serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

FETÖ'den gözaltına alınan Onko Koçsel İlaç Tic. A.Ş. fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Koç ile kızı Tuğçe Koç ve İnsan Kaynakları Müdürü Ayda Onat serbest bırakıldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Onko Koçsel İlaç Tic. A.Ş. fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Koç, kızı Tuğçe Koç, İnsan Kaynakları Müdürü Ayda Onat savcılık soruşturmasının ardından serbest bırakıldı.

8 ARALIK'TA GÖZALTI

Firrmanın eski çalışanlarından D.Y, firma yönetimi hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak", "silahlı örgüte yardım etmek", "hükümeti ve TBMM'yi silah zoruyla ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna iştirak etmek" iddiasıyla Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı talimatı üzerine firmanın yönetim kurulu başkanı İrfan Koç, genel müdürü Tuğçe Koç ve insan kaynakları müdürü Ayda Onat'ı 8 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

İK'NIN MESAJI DAYANAK OLUŞTURDU

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, eski firma çalışanı D.Y'nin, 15 Temmuz gecesi insan kaynakları müdürü Ayda Onat'ın tüm çalışanlara attığı "Değerli Onko Koçsel ailesi, güvenliğiniz için evden dışarı çıkılmasını kesinlikle önermiyor, en kısa sürede ülkenin sulha kavuşmasını temenni ediyoruz. Saygılarımla insan kaynakları" şeklindeki e-posta'yı basınla paylaşmasının ardından işten çıkarıldığı ve firma tarafından "Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilere hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak" suçlarından dolayı hakkında dava açıldığı belirtilmişti. Söz konusu mailde geçen sulh kelimesinin darbe girişimi gecesi TRT 1 canlı yayınında okunan bildiride adı geçen "Yurtta Sulh Konseyi"nden esinlenerek yazıldığı suçlaması getirilmişti.

ÜÇ İSİM DE SERBEST BIRAKILDI

 Adliyeye sevk edilen 3 isim Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından FETÖ ile bağlantılarının bulunmadığı ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadıklarının tespit edilmesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı.  

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN