Online kursa talep patlaması

Online kursa talep patlaması

Özel öğretim kurslarına getirilen ‘tek ders’ düzenlemesi, sınava hazırlanan öğrencilerin de rotasını değiştirdi. Özel ders ya da devlet okullarındaki kursları tercih etmeyenler, online kurslara yöneldi. Özellikle ekonomik gücü olmayanların takip ettiği sitelere talep, geçen yıla göre iki kat arttı.

MELEK GEDİK

Okulların açılmasına üç gün kala, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ile Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı’na (ÖSYS) girecek öğrenciler de hazırlık sürecini hızlandırdı. Kapatılan dershanelerden sonra etüt merkezlerinin de ‘özel öğretim kursu’ adıyla sadece tek ders eğitim veren kurslara dönüşmesi adayları farklı alternatiflere yöneltti. Öğrenci ve velilerin ilk sıradaki tercihleri okullarda açılan kurslar ve özel dersler olurken, online sınav portallarında da talep patlaması yaşanıyor. Rekabet nedeniyle net kullanıcı sayısı vermeyen e-kurs yöneticileri, geçen yıla göre talebin iki katına çıktığını söylüyor. Söz konusu e-kurslar ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılıyor. TEOG, LYS ve YGS dışında, KPSS, TUS ve ALES gibi sınavlar için de seçenekler sunan ücretli online kurslarda tüm konu anlatımları ve çözümlü sorular paket halinde satışa sunuluyor. Bu paket fiyatları ise bin ile iki bin lira arasında değişiyor. Özellikle üniversiteye hazırlık için canlı konu anlatımı da yapan e-kur kullanıcı sayısı 100 bini geçmiş durumda. Bu kurslara talep geçen yıl oranla 2017’de iki kat artarken, bir e-kurs sitesinin kullanıcı sayısı sınav maratonu başlamadan 30 bini geçmesi dikkat çekiyor. Ücretli online kurslar dışında başta diğer alternatif mecra ise YouTube ve benzeri online video siteleri. Özellikle YouTube’da kanal açan bazı öğretmen ve öğretmen adayları, başta matematik olmak üzere birçok dersle ilgili canlı yayınlar yapıyor. Sınavlar için tüyolar da verdiklerini iddia eden bu kişilerin kanallarını izleyenlerin sayıları da bir hayli fazla. Yeni açılan kanalların abone sayısı on binlerle ifade edilirken, Tonguc Akademi gibi 1.4 milyon abonesi olan sınav hazırlık kanalları da bulunuyor.

OKUL SAATLERİNİ VALİLER BELİRLEYECEK

İSTANBUL’DA İLK ZİL SAAT 08.00’DE ÇALACAK... Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. Kış saati uygulamasına geçilmeyeceği için öğrenci servislerinin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, ilk dersin başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi talimatı verildi. Geçen yıl öğrencilerin karanlıkta yola çıkmaları nedeniyle büyük tepkilere neden ‘okul saati’ düzenlemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da dün bir açıklama yaptı. Yılmaz “Valilerimiz okul saatleriyle ilgili en doğrusunu bulacaklardır” dedi. Bu arada İstanbul’da ikili eğitim yapan okullarda dersler en erken saat 08.00’de başlayacak. Genelgede şu detaylara da yer verildi:  * Okullara kayıtta velilerden fatura, sözleşme gibi mevzuatta yeri olmayan belgeler talep edilmeyecek. Aksi takdirde okul yöneticileri hakkında işlem yapılacak.  * Derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu okul yönetimince velisine ivedilikle bildirilecek.
* Her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim alarak ilkokula başlamasını sağlamak için alan taramaları gerçekleştirilecek.

5.SINIFLARA HAFTADA 15 SAAT İNGİLİZCE

MEB, bir türlü öğrenilmeyen yabancı dil meselesini çözmek için pilot uygulama başlattı. Bu yıl 81 ildeki 620 okulda 5. sınıf öğrencilerine yabancı dil ağırlıklı eğitim verilecek. Okulların başlamasıyla devreye girecek uygulamayla yaklaşık 110 bin 400 öğrenci hafta 15 saat yabancı dil eğitimi görecek. Pilot uygulamaya imam hatip ortaokullarının da eklenmesi hedefleniyor. Uygulanacak bu programın bir yıllık süreci 2018 mayısta raporlaştırılacak. Pilot uygulamanın bütün okulları kapsayacak şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

ÖĞRENCİLER ARTIK GÜVENLİ EĞİTİM GÖREVLİLERİNE EMANET

Okullarda ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ dönemi başlıyor. ‘2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri’ başlıklı genelge kapsamında tüm okullarda görevlendirilecek ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’nin faaliyet alanları belirlendi. İlk kez devreye giren güvenli eğitim görevlisi, ‘Okul Gözlem Raporu’ tutacak. Genelgede, iş tanımları da şu şekilde yapıldı: “Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi olarak göreviniz, görevli olduğunuz okulda çocukları her türlü suçtan, zararlı alışkanlıklardan, ihmal ve istismardan korumaktır.” Bu arada hazırlanan raporun Çocuk Şube Müdürlüğü’ne de iletilmesi istendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN