OPCW ekipleri Duma’dan örnekler aldı

OPCW ekipleri Duma’dan örnekler aldı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) müfettişlerinin Suriye rejim güçlerinin 7 Nisan’da kimyasal silah kullandığı iddia edilen Duma’dan aldığı örneklerin Hollanda’ya götürüleceği bildirildi.

OPCW’den yapılan açıklamada, müfettiş ekibi tarafından Duma’dan toplanan örneklerin inceleneceği ve hazırlanan raporun teşkilat üyelerine göndereceği belirtildi.

OPCW, 2014 yılından bu yana Suriye’de kimyasal silah kullanımını soruşturuyor. OPCW müfettişleri son birkaç gündür Duma’ya girmek istemiş ancak güvenlik gerekçesiyle şehre girememişti. 

DUMA/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN