Örgütten üyelerine ‘ahlaksız’ öneri

Örgütten üyelerine ‘ahlaksız’ öneri

Konya’daki FETÖ soruşturmasında örgütün asker üyelerine deşifre olmamaları için ‘zina’ yapabilecekleri söylendiği ortaya çıktı. İhanet çetesi, ahlaksız önerilerinin zor durumda kalınca yapılabileceği ve ‘mübah’ olduğu da söylenmiş.

Darbe girişimiyle ilgili Konya’da yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren askerler, örgütün deşifre olmamaları için yapmalarını istediği ‘ahlaksız’ önerileri anlattı. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki bazı subaylar, örgütün deşifre olmamaları için “tedbir” adı altında neler yapmalarının istendiği hakkında itirafta bulundu. Hava Harp Okuluna başladığında örgüt abisiyle bir buluşmada aralarında geçen konuşmayı aktaran ‘Murat’ kod adlı şüpheli, “Kız arkadaşımızın olmaması, alkol ve sigara kullanmamamız vurgulandı. Zina yapmamızın da kesinlikle yasak olduğu söylendi. Örgüt abisi bize ‘Zorda kalırsanız alkol ve sigara kullanın. Yine zorda kalırsanız örgütten olduğunuzun anlaşılmaması için zina yapabilirsiniz çünkü bu durumlar mübahtır.’ dedi.” ifadelerini kullandı.      

EN YAKINLARI ‘SAYISALCILAR’

Paralel terör örgütüyle ilgili Kırşehir’de yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan tutuklu polis memuru, örgüt mensuplarının fişleme ve gizlilik yöntemlerini deşifre etti. Polis memuru, Emniyet Müdürlüğünde özellikle istihbarat, terörle mücadele (TEM), kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele (KOM) şube müdürlüklerine özel önem verildiğini ve bu birimler için farklı kodlar kullanıldığını anlattı. İtirafçı polis, örgüte tam bağlı polislerin bu birimlerde görevlendirildiğine dikkat çekti. Örgütün önemli birimler olan ‘İstihbarat şubeye ‘İngilizce’, KOM şubeye ‘kimya’, TEM şubeye ‘tarih’ kodunu kullanıldığını söyleyen polis memuru kamu kurumlarında çalışanların da örgüte yakınlık derecesine göre kodlandığını belirtti. İtaat eden, himmetlerini düzenli verenlere ‘sayısalcı’, toplantılara katılan ancak az himmet verenlere ‘eşit ağırlıkçı’, himmete yeni başlatılanlara ‘sözelci’, dini bütün ve kazanılabilir gözüyle bakılan, daha önce örgütte olup da bir şekilde ayrılanlara ‘küskün’, örgüte karşı olan, hiç yaklaşamadıkları ve tedbirli davrandıkları kişilere de ‘alan dışı’ isimleri veriyorlardı.”

CUNTA MARŞINA ‘BAHRİYELİ’ ENGELİ

İzmir’de darbe girişimine ilişkin spruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Karar’ın edindiği bilgilere göre, darbeciler 15 Temmuz gecesi marş çalınması için talimat verdi. Buna göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nın inceleme raporuna göre, darbecilerin talimatıyla darbe girişimin yaşandığı gece marş çalınması emri verildi. Raporda, olaylar başlamadan önce Sahil Güvenlik Radyo Yayın Merkezi Müdürlüğü’ne marş çalınması emrinin verildiği, ancak bu durumun radyo personeli tarafından 30 dakika önlendiği, personelin şüphelenmesi üzerine yayının durdurulduğu kaydedildi. KENAN BUTAKIN-İSTANBUL

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN