Orta Afrika'da milisler ile esnaf çatıştı, en az 35 kişi öldü

Orta Afrika'da milisler ile esnaf çatıştı, en az 35 kişi öldü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de milisler ile esnaf arasında çatışma çıktı. Çatışmada en az 35 kişi öldü, 50'den fazla da yaralı var. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) başkenti Bangui'de milis güçler ile esnaf arasında çıkan çatışmada ölü sayısı 35'e yükseldi.

OAC basınına göre, salı gününden bu yana PK5 Müslüman mahallesinde milis güçler ile mahalle esnafı arasında vergi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan ve 11 kişinin öldüğü çatışma yeniden alevlendi.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Çıkan silahlı çatışmada 23'ü mahalleli toplam 35 kişi yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi yaralandı.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.  Öte yandan resmi kaynaklardan can kayıplarına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Bangui kentinde salı günü PK5 Müslüman mahallesindeki esnaf ile milis güçler arasında vergi tartışması nedeniyle başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüş, 11 kişi yaşamını yitirmişti. Ayrıca 50 kadar ev, iş yeri ve dükkan milis güçler tarafından ateşe verilmişti.

Ülkede 2012'de başlayan iç çatışmalardan bu yana imzalanan barış anlaşmalarına rağmen Bangui dahil birçok kentte güvenlik tam olarak sağlanamadı.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN