Görev süresi dolan Oruç Reis Antalya'ya döndü

Görev süresi dolan Oruç Reis Antalya'ya döndü

Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı NAVTEX'lere neden olan ve Doğu Akdeniz'de faaliyetlerde bulunan Oruç Reis'in, görev süresi doldu.

10 Ağustos'ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu sismik araştırmalarını tamamlayan Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Antalya Limanı'na döndü.

Oruç Reis ile ilgili açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan geldi. 

Bakanlık'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, 10 Ağustos'ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu (2B) sismik araştırmalarını tamamladı. 10 bin 955 kilometre 2B sismik veri toplayan gemimiz, Antalya Limanı'na döndü" ifadeleri kullanıldı. 

ORUÇ REİS'İN GÖREV SÜRESİ DOLDU

Daha önce Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki görev süresi 29 Kasım'a kadar uzatılmıştı. 

13 Kasım'da Oruç Reis'in çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez "Oruç Reis, Antalya Kaş açıklarında Demre-1 lokasyonunda 6 bin 822 kilometrelik iki boyutlu veri topladı.

Barbaros da Kıbrıs açıklarında Batı Güzelyurt-1 lokasyonunda üç boyutlu sismik araştırmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 195 bin 525 kilometrelik alan detaylı bir şekilde tarandı. Zihinlerde canlanması için şöyle bir örnek vermek istiyorum. Belçika'nın yüz ölçümü yaklaşık 30 bin kilometre"  ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN