OS X El Capitan bugün ücretsiz güncelleme ile geliyor

OS X El Capitan 
 bugün ücretsiz güncelleme ile geliyor

Apple’ın Mac bilgisayarlar için geliştirilen işletim sistemi sürümlerinin sonuncusu OS X El Capitan, bugün itibarıyla ücretsiz olarak indirilmeye sunuluyor. İşte detaylar.

Apple, masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan OS X El Capitan’ın, Mac kullanıcıları için ‪30 Eylül Çarşamba günü(bugün) ücretsiz güncelleme olarak yayınlanacağını duyurdu. El Capitan; pencere yönetimi konusundaki güncellemeler, yerleşik uygulamalar, Spotlight araması, uygulamaları açma ve uygulamalar arasında geçiş yapma, PDF’leri açma, mail’lere erişme gibi her gün yapılan aktiviteleri daha hızlı ve duyarlı hale getiren performans geliştirmeleriyle geliyor. Peki OS X El Capitan’ın diğer öne çıkan özellikleri neler?

Öne çıkan özellikler

El Capitan, Mac’inizle en çok yaptığınız şeylerin daha basit ve akıllı yollarını sunuyor. Kullanımı kolay Mission Control, Mac’inizde açık olan her şeyi görmenizi ve organize etmenizi daha da kolaylaştırırken Mission Control, tek bir kaydırma hareketiyle, tüm pencerelerin tek bir katmanda düzenlenmesini, böylece ihtiyaç duyulan pencerenin daha hızlı bulunmasını sağlıyor.

15-09/30/os-x-el-capitan.jpg

Yeni sürüm ile birlikte masaüstünüz kalabalıklaştığında, işlerin daha geniş bir alanda yapılabilmesi için pencerelerden biri ekranın üst kısmına taşınarak yeni bir alan yaratılabiliyor. Ayrıca yeni Split View özelliği, iki uygulama penceresini otomatik olarak tam ekranda yan yana getiriyor, bu sayede dikkatiniz dağılmadan aynı anda iki uygulamayla da çalışabilirsiniz.

Spotlight, El Capitan’da daha da akıllı. Şimdi Spotlight aramasını kullanarak hisse senedi fiyatlarını, hava durumunu ve hava tahminlerini, spor karşılaşmalarının sonuçlarını, programlarını ve pozisyonları, hatta sporcularla ilgili bilgileri kontrol edebilirsiniz.

OS X’teki yerleşik uygulamalar, El Capitan’da daha da iyi. Safari’de, favori web sitelerinizi açık ve aktif halde tutabilmeyi sağlayan İğnelenmiş Siteler özelliği ve herhangi bir sekmeden tarayıcı sesini hızlıca kapatmaya yarayan yeni sessize alma düğmesi bulunuyor. Mail, Notlar ve Fotoğraflar uygulamalarında önemli geliştirmeler söz konusu.

15-09/30/fkbikb3l.jpg

Sistem performansında geliştirmeler

OS X El Capitan, sistem performansını Mac’in her noktasında artırıyor. Apple’ın grafik teknolojisi Metal, Core Animation ve Core Graphics’i hızlandırarak, sistem seviyesinde görüntü işlemeyi yüzde 50’ye kadar artırıyor. Metal aynı zamanda CPU ve GPU’nuzdan da tam olarak faydalanarak, 10 kata kadar daha hızlı çizim eğrisi performansıyla oyunlarda ve profesyonel uygulamalarda daha zengin ve akıcı bir deneyim sunuyor.

Nasıl yüklerim?

OS X El Capitan, Mac App Store’dan ücretsiz güncelleme olarak indirilebilir. El Capitan, 2009’da üretilen Mac’ler ve daha yeni modellerinin yanı sıra 2007 ve 2008’de üretilen bazı modelleri destekliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN