Osmaniye’de 9 DEAŞ'lıya tutuklama

Osmaniye’de 9 DEAŞ'lıya tutuklama

Osmaniye’de DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu ortaya çıkan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Çatışma bölgelerinde DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduğundan şüphelenilen şahıslara yönelik yapılan çalışmaların sonucunda Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. 

18 ŞÜPHELİYE GÖZALTI 

Operasyonda DEAŞ ile bağlantılı olduğu tespit edilen M.Ç, T.G, M.Y, H.A, M.B, H.İ.A, O.B, M.K, A.T, A.T, M.D, M.H, O.C, M.N.A, M.A.M, A.M.E, A.E.A, M.K isimli şahıslar gözaltına alındı. 

deas1.jpg

9 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA 

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden M.B, M.Ç, H.A, H.İ.A, M.K, T.G, M.Y, O.B, A.T, tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

MÜHİMMAT VE DİJİTAL MATERYALLER BULUNDU 

Şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, toplatma kararı bulunan kitaplar, DEAŞ terör örgütünün sözde bayrağı, 2 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek ile çok sayıda mermi ve dijital materyaller ele geçirilmişti. 

“DEAŞ’LA GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞAN NATO ÜLKESİYİZ”

G20 Zirvesine telekonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, “Suriye'de DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz” dedi. 

Bugüne kadar 9 bine yakın yabancı terörist savaşçı yakalandığını ve ülkelerine geri gönderildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: 

Bir dönem teröristlerin cirit attığı bölgeleri güvenli hale getirdik. Terör tehdidinin bertaraf edilmesi, ihtilafların önlenmesi ve istikrarın güçlendirilmesi noktasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN