ÖSO tıpkı Kuvayı Milliye gibi

ÖSO tıpkı Kuvayı Milliye gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSO’ya ‘terör örgütü’ diyen CHP’ye sert tepki gösterdi. “ÖSO Suriyelilerin Kuvayi Milliyesi’dir’ diyen Cumhurbaşkanı “TSK ile omuz omuza mücadele eden bir yapıya terör örgütü demenin nasıl bir ihanet olduğunu millet görmeli” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgiler verdi. CHP ve Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik de sert eleştiriler yönelti. CHPyi  ‘ana hıyanet partisi’ne dönüşmekle suçlayan Erdoğan, ‘Menbiç’ten çıkmayız’ diyen ABD’ye de “Biz yanlarında kim olduğuna bakmadan teröristlerle mücadeleye devam edeceğiz” mesajı verdi. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

ANA HIYANET PARTİSİ: Bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin havasını soluyan, bu ülkenin tüm nimetlerinden sonuna kadar istifade eden bir güruh var ki onların ihanetlerinden çok muzdaribiz. Maalesef Türkiye’de ana muhalefet partisi olan ama yaptıklarıyla adeta ‘ana hıyanet partisi’ne dönüşen bir parti, daha doğrusu bu partinin başındaki zevat ve onun şürekası diyeceğimiz bir ekip var.

ONLAR SİZİN ECDADINIZA AİT: CHP Genel Başkanı’nın söylediği lafa bak; ‘Sen bir tane delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın’. Gaflete bak, zavallılığa bak. Türkiye bunları çoktan aştı. Onlar sizin ecdadınızın veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti. Neymiş efendim ‘Osmanlı hiçbir şey üretmemiş. Her şey Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş. Sonra gelenler onları da batırmış.’ Bunun adı idrak tutulması değilse düpedüz yalancılıktır, iftiradır.

ATATÜRK İSTİSMARCILIĞI YAPIYORLAR: CHP’nin en önemli özelliği, milletimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk istismarcılığıdır.  Başka sermayeleri kalmadı. Siz önce terör örgütlerine verdiğiniz açık desteğin hesabını verin. Kimlerle, hangi yollarda nasıl yürüdüğünüzü bu millet görüyor.

PYD’YE DE DESTEK ÇIKTILAR: CHP Genel Başkanı ‘YPG terör örgütü değil vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur’ diyordu. Terör örgütünü sahiplenen bir kişi. Genel Başkanları böyle yapar da şürekası ondan aşağı mı kalır? Bize, PYD’den niçin rahatsız olduğumuzu soruyor. Gaflete bak. Bir başkası, ‘CHP nasılsa PYD’de öyle bir siyasi partidir. Bu gerçeği söylemekten çekinmemeliyiz.’ diyor. FETÖ’cüler derseniz, onları da Ankara’dan İstanbul’a yürüyecek kadar çok seviyorlar. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısıyla öyle iç içe geçmiş durumdalar ki ortak eylemden, seçime ortak girmeye doğru şu anda gidiyorlar. Hayırlı olsun, çok isabetli olur. Atalarımız ‘İki çıplak bir hamama yakışır’ derler, bunlar da böyle.

KAFA KARIŞTIRIYORLAR: Dünyada hiçbir devletin, hiçbir istihbarat kuruluşunun, hiçbir insan hakları örgütünün bulamadığı bir gerçeği bunlar keşfetmişler. Neymiş; ÖSO bir terör örgütüymüş. PYD’ye parti diyenlerin ÖSO’ya terör örgütü demesi bizi şaşırtmaz ama birilerinin kafasını karıştırabilir. ÖSO’ya terör örgütü diyenler, önce başını iki elinin arasına alıp düşünmeli. Benim Mehmedim ile orada bu özgürlük savaşını, kendi topraklarını koruma savaşını yürütenlere böyle bir yakıştırmayı yapmanın ne kadar alçakça olduğunu görmek lazım.  Zeytin Dalı Operasyonu’nda şu ana kadar bizler de şehitler verdik ama kahir ekseriyetiyle ÖSO’nun şehitleri var. ÖSO kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip, organize olmuş, bizim de desteklediğimiz, tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvayımilliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur. Bu böyle bilinmeli.

YANLIŞLARINI GÖRMEDİK: Her sivil oluşum gibi ÖSO’da da yanlış yapanlar olursa bunun kendi içerisinde muhasebesini yaparak temizleyecektir. Biz, bugüne kadar herhangi bir yanlışlarını görmediğimiz gibi hataları da olabilir ama Suriyeli kardeşlerimizin özgürlük mücadelelerinde yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 

ABD’YE MENBİÇ MESAJI

Çekilip çekilmeyecekleri kendi kararları biz üzerlerine gideceğiz

“Sınırlarımızdaki terör tehdidi tamamen ortadan kalkana, halen ülkemizde bulunan 3.5 milyona yakın Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerine güven içinde dönene kadar durmayacağız. Teröristlerin bulundukları yerleri boşaltıp boşaltmamak orada bulunanların bileceği iştir. Biz öyle alavere dalavereyle değil, açıkça ilan ettiğimiz şekilde yanlarında kimin olup olmadığına bakmaksızın teröristlerin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Kimse bizden kendi sözlerine kendileri değer vermeyenlerin beyanlarına göre hareket etmemizi beklemesin.”

DAVUTOĞLU SÜRPRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantı Salonu’na da milletvekili ve partililerin yoğun alkışları arasında, Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu ile birlikte girdi. Milletvekili sıralarının en önünde oturan Erdoğan’ın sağında Yıldırım, solunda ise Davutoğlu yer aldı. Grup toplantılarında her zaman Erdoğan’ın solunda oturan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise Davutoğlu’nun yan tarafındaki sıranın en önünde oturdu.     

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN