Otogaza da zam geliyor

Otogaza da zam geliyor

Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine yapılan zamların ardından bu kez de otogaza zam geliyor. Fiyatların 6-7 kuruş artması bekleniyor. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, "2 Kasım 2017 Tarihinden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı Otogaz da 6-7 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Benzin ve Motorinde ise fiyat değişikliği beklenmemektedir" denildi.

Dolar ve petrolde yaşanan artış nedeniyle geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine de zam yapılmış, benzinin fiyatı 12 kuruş, motorinin ise 17 kuruş artmıştı.

4.5 MİLYON ADET LPG'Lİ ARAÇ VAR

Açıklanan son verilere göre Türkiye'de 4.5 milyon adet LPG'li araç bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, Ağustos ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı 11 milyon 802 bin 713 adet otomobilin yüzde 38,6’sı yani 4 milyon 555 bin 848 tanesi LPG’li. Otomobillerin yüzde 34,8’i ise dizel, yüzde 26,1’i ise benzin yakıtlı. Geçen yılın aynı döneminde 4 milyon 381 bin 603 olan LPG’li araç sayısı, son bir yılda 174 bin 245 adet artarak 4,5 milyonu aştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN