Oxford'dan korkutan açıklama: 2021'de daha çok mutasyonlu virüs ortaya çıkacak

Oxford'dan korkutan açıklama: 2021'de daha çok mutasyonlu virüs ortaya çıkacak

Oxford Aşı Grubu’nun önde gelen bilim insanlarından Andrew Pollard, 2021’de çok daha fazla koronavirüs varyantı olacağı konusunda uyardı.

SELMAN CÖMERT | KARAR

Oxford Aşı Grubu direktörü Profesör Andrew Pollard, BBC’ye verdiği bir demeçte, 2021’de birçok yeni varyant görüleceğini belirtirken, “Buna alışmamız gerekecek” dedi.

Profesör Pollard asıl kritik sorunun, yeni varyantların insan popülasyonlarında bağışıklık kazanması nedeniyle mi, yoksa aşılmanın bir sonucu olarak mı ortaya çıkacağı sorusu olduğunu söyledi. Yeni varyantların erken tespit edildiğini vurgulayan Pollard, ihtiyaç halinde yeni aşıları hızlı bir şekilde üretilebileceğine dikkat çekti.

BBC Radio 4’te konuşan epidemiyolog Profesör John Edmuns, Brezilya’da görülen her iki koronavirüs varyantının da İngiltere’de çoktan yeni vakalara yol açmış olmasının muhtemel olduğunu söyledi. İngiltere’nin diğer ülkelerle bağlantısının yüksek olduğunu belirten Profesör Edmunds, “Bazı vakaların Birleşik Krallık’a dışardan girmemesini olağandışı bulurdum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN