Özgecan Aslan'ı o oyuncu canlandırdı...

Özgecan Aslan'ı o oyuncu canlandırdı...

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği bir midibüste vahşice katledilen ve kadına yönelik şiddetin sembol ismi olan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor.

Boston Üniversite'sinde okuyan Chris Surnames'in akademik tezi ve festivaller için hazırladığı Faint Sound belgesel filmin çekimleri bitti. Dört farklı ülkede dört farklı kadına şiddeti anlatan filmde Türkiye'den Özgecan Aslan'ın hayatından esinlenildi. Filmin Türk kadrosunda usta oyuncu Erkan Can, Hatice Aslan ve Maral Büyüksaraç yer alıyor.

17-09/27/43325_ozgecan-beyazperdede.jpg

ÖZGECAN ASLAN'I MARAL BÜYÜKSARAÇ CANLANDIRDI

Ata koleji ikinci sınıfta okuyan genç oyuncu Maral Büyüksaraç daha önce Şerif Gören'in Ay Büyürken Uyuyamam filminde yer almış bu filmle ODTÜ ve KTÜ Üniversite'sinden Meral Okay ve Türkan Şoray'ın elinden gelecek vaaden oyuncu ödülünü aldı. Türkan Şoray'ın gençliğine benzetilen oyuncu Faint Sound belgeselinde Özgecan Aslan'ı canlandırdı.

PSİKOLOJİ OKUYORDU

Özgecan Aslan'ın yanmış bedeni 12 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulunmuştur. Özgecan Aslan Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde okumaktaydı. Cinayeti işlediğini itiraf eden Suphi Altındöken ve ona cinayette yardım eden babası ise Tarsus'un zengin ailelerinden biriydi. Kuyumculuk işlerinde iflas ettikten sonra baba ve oğul minibüs şoförlüğü yapmaya başladılar. Baba Necmettin Altındöken'in de olaydan önce polis kayıtlarında kaçakçılıktan sabıkası olduğu ve kısa süre önce bir trafik kazasına karıştığı belirlendi. Mahkemeye çıkarılan 3 zanlı ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Özgecan Aslan’ın katillerinden Suphi Altındöken Adana Kürkçüler E tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda kalbine isabet eden mermi sonucu ölmüştür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN