Özgür-Der protestosunda CHP'ye PEGIDA benzetmesi

Özgür-Der protestosunda CHP'ye PEGIDA benzetmesi

Özgür-Der, Suriyeli sığınmacıları göndereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu protesto etti. Fatih Saraçhane Parkı’ndaki eylemde, Kılıçdaroğlu'nu ırkçı PEGIDA ile kıyaslayan pankartlar açıldı.

[Karar]

Özgür-Der’in organize ettiği eylem saat 14.00'da Fatih Saraçhane Parkı'nda başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan seçimlerle birlikte sıklıkla kullandığı söylemin 'ırkçı' olarak nitelendirildiği eylemde, Avrupa’da yükselen ırkçı PEGİDA hareketiyle paralelleşen zihniyetin kınandığı bildirildi.


15-05/09/suriyelilere-sahip-cik
Kılıçdaroğlu'nun protesto edildiği eylemde, katılımcılar Suriyeli mültecilere
sahip çıkılacaklarını belirttiği pankart açtı.


Kılıçdaroğlu'nun "Vatana ihanettir" sözü hatırlatıldı

Protestoda konuşma yapan alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz yıl sarf ettiği “Suriyeli mültecileri kabul etmek vatana ihanettir.” sözünü hatırlatarak bir süredir bu söylemin seçim meydanlarında da kullanıldığını söyledi. Bu zihniyetin iktidara gelme şansı olmasa da böyle bir durumda neler yapabileceklerini gördüklerini belirtti. 

15-05/09/pegida-kiyaslamasi-1431182027
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli mültecilerle ilgili açıklamaları,
PEGIDA'nın ırkçı açıklamalarıyla kıyaslandı.

"CHP PEGIDA'dan daha da aşağıdadır"

Bu konuda sıklıkla yapılan PEGİDA karşılaştırmasının tam anlamıyla doğru olamayacağını ifade eden Kaya, Almanya’ya giden mültecilerin ekonomik saiklerle hareket ettiğini, bu topraklara gelen muhacirlerinse hayatta kalabilmek için burada bulunduğunu belirtti. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu ve CHP zihniyetinin PEGİDA ve Avrupa ırkçılarından daha da aşağıda bulunduklarını vurguladı.

ikircikli politikalar kınandı

Yalan ve dezenformasyondan başka işleri olmayan çevrelerin Cisr eş Şugur bölgesindeki gelişmeleri de çarpıtmaya uğraştıklarını ve Alevi katliamı yalanını ortaya attıklarını söyledi. Kaya, Banyas’ta Mihraç Ural çetesi ve şebbihaların sivilleri katletmesine sessiz kalan çevrelerin Banyas katliamının resimlerini Cisr eş Şugur’da gerçekleşmiş gibi sunma yüzsüzlüğünde bulunduklarını aktardı.

15-05/09/yogun-ilgi
Özgür-Der tarafından düzenlenen protesto eylemine halk tarafından yoğun ilgi gösterildi.

"Asla başa geçemeyecekler"

Son olarak Kaya, ana muhalefet konumunda olan CHP’nin iktidara gelme durumunda, muhacirlere yönelecek düşmanlığın her zaman karşısında olacaklarını vurguladı. Ama Esed’in işbirlikçisi Kılıçdaroğlu ve CHP zihniyetinin Allah’ın da yardımıyla asla başa geçme fırsatını bulamayacağını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN