Özgür Katip Kaya kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Özgür Katip Kaya kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Eylül ayında koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alınan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, 54 yaşında yaşamını yitirdi. Özgür Katip Kaya için Van Adliyesi'nde tören düzenlendi. İşte, Özgür Katip Kaya'nın hayat hikayesi...

Van'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, yaklaşık 20 gündür koronavirüs tedavisi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde 54 yaşında hayatını kaybetti. Hayvanseverliği ile tanınan Özgür Katip Kaya'nın cenazesi, Van Adliyesi'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Bursa'ya gönderildi.

ÖZGÜR KATİP KAYA NEDEN VEFAT ETTİ?

Bursa Adliyesi'nden 3 yıl önce Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan evli ve 1 çocuk babası Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, yaklaşık 20 gündür covid-19 hastalığı tedavisi gördüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde vefat etti.

Merhum savcı için Van Adliyesi önünde düzenlenen törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Dede, Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Boyalı, hakim savcılar ve adalet personeli katıldı.

BAŞSAVCI DÖNMEZ: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK...

Törende konuşan Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, "Van Cumhuriyet Savcımız Özgür Katip Kaya'nın kaybı sebebiyle acımız çok fazla. Çok üzgünüz. Kendisi her zaman yardımsever çalışkan, başarılı özverili kişiliğiyle tanıdık. Söyleyecek söz bulmakta güçlük çekiyorum. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından Özgür Katip Kaya'nın cenazesi, yapılan dualarla son yolculuğuna uğurlanmak üzere Bursa'ya gönderildi.

51722-5b27779b2e6c8.jpg

ÖZGÜR KATİP KAYA'NIN HAYATI

Hayvanseverliği ile bilinen Özgür Katip Kaya, beslediği sokak hayvanlarını sosyal medya hesabından paylaşıp, ayrıca hayvanlara eziyet edip öldürenlere hapis cezası getirilmeli diye açıklama yapmıştı.

Kaya, "Bu eylemler, kabahat değil, suç olarak kabul edilmeli ve bu eylemleri gerçekleştirenlere hapis cezası verilmeli. Verilen hapis cezaları da paraya çevrilmemeli ve ertelenmemeli" ifadelerini kullanmıştı.

Merhum savcı, aynı zamanda hayvanlara yönelik artan şiddetin önlenebilmesi için, hayvan sevgisinin okullarda ders olarak okutulması yönünde de çağrı yapmıştı.

3 yıl önce Bursa Adliyesi'nden Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmıştı.

1966 doğumlu olan Savcı Özgür Katip Kaya, hayatını kaybettiği 2020 yılı itibarıyla 54 yaşındaydı.

Aslen Erzincanlı olan Özgür Katip Kaya, evli ve 1 çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN