Pandemi onlara yaradı! Aralıkta milyarlık 4 yatırım

Pandemi onlara yaradı! Aralıkta milyarlık 4 yatırım

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Aralık 2019'dan beri hayatımızı etkileyen pandemi döneminde paniklemeyen firmalar yatırıma yöneldi. Aralık ayında 1 milyar liranın üzerinde 4 yatırım teşvik belgesine bağlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemiye dönüşmesiyle birlikte ağırlığı KOBİ’ler olmak üzere çok sayıda firma ekonomik darboğaza girerken, bu süreçte paniklemeyen firmalar yatırıma yöneldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü, 2020 yılı Aralık ayına ilişkin teşvik belgesi istatistiklerini Resmi Gazete’de yayınladı. Aralıkta 28 milyar 114 milyon liralık sabit yatırım öngören bin 182 proje teşvik belgesine bağlandı. Teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 1 milyar 813 milyon dolarlık ithal makine ve teçhizat kullanımı öngörülürken, 29 bin 363 kişilik istihdam taahhüdünde bulunuldu.

Dünya gazetesinden  Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; Aralık ayı rakamlarının da eklenmesiyle birlikte, 2020 yılında teşvik belgeli yatırımlar adet bazında yüzde 79.5 artarak 10 bin 157’ye çıktı. Sabit yatırım tutarı yüzde 22.77’lik artışla 243 milyar 181 milyon liraya ulaştı.

ARALIK AYINDA MİLYARLIK 4 YATIRIM

Aralık ayında 1 milyar liranın üzerinde 4 yatırım teşvik belgesine bağlandı. En yüksek teşvik belgeli yatırım 4 milyar 200 milyon lira ile Maxicells İlaç firmasından geldi. Şirket, İstanbul’da 4.2 milyar liralık yatırımla ilaç fabrikası kuracak.

Aynı dönemde Dicle Elektrik muhtelif illerde elektrik enerjisi temini için 1 milyar 450 milyon liralık, Park Cam firması Bilecik’te cam şişe üretimi için 1 milyar 153 milyon liralık, Nemport Liman şirketi ise İzmir’de liman işletmeciliği işi için 1 milyar 60 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN