Paris 1 Mayıs'ta alev alev

Paris 1 Mayıs'ta alev alev

Fransa'daki 1 Mayıs gösterilerinde, Marin Le Pen protestoları ve anarşistlerle polis arasındaki çatışma öne çıktı.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna bir haftadan az bir süre kalmışken, ülkede gerçekleşen 1 Mayıs gösterilerinde, Marin Le Pen protestosu öne çıktı.

Fransa'daki 1 Mayıs kutlamalarına, aşırı sağcı parti Ulusal Cephe'nin (FN) adayı Marine Le Pen'e yönelik tepki ve toplumsal ilerleme talepleri damgasını vurdu.

17-05/01/resimid_6855900

CGT, FO, FSU ve Solidaires sendikalarının çağrısıyla République Meydanı'nda başlayıp Bastil Meydanı'nda sona eren binlerce kişilik yürüyüşte, 7 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, Le Pen'e karşı 'Cumhuriyetçi bariyer' oluşturma çağrısında bulunuldu.

Gösteride, polis ile anarşistler arasında çatışma yaşandı.

17-05/01/resimid_6856256

Yaşanan olaylarda dört polis yaralanırken, dört gösterici de gözaltına alındı.

17-05/01/resimid_6857019
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN