Paris bahane oldu, Polonya mültecileri kabul etmeyecek

Paris bahane oldu, Polonya mültecileri kabul etmeyecek

Polonya hükümeti, Paris' saldırılarının ardından Avrupa Birliği'nin 'sığınmacı kabul kotası'nı uygulamayacağını açıkladı.

Polonya'nın Avrupa İlişkileri Bakanı olarak atanan Konrad Szymanski, sağ görüşlü "wPolityce.pl" portalında yayınlanan yorumunda, "Yeni hükümet, AB'nin mültecilerin dağıtılması planınında Polonya'nın kabul ettiği paya ilişkin taahhüdü kabul etmiyor. Paris'teki trajik eylemlerin ardından, bunu uygulamaya geçirmek için siyasi imkân göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'ın haberine göre; Szymanski, geçen ayki seçimleri kazanan muhafazakâr Adalet ve Hukuk Partisi tarafından oluşturulan hükümet kapsamında Pazartesi günü görevine başlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN