Paşinyan: Erken seçim için istifa edeceğim

Paşinyan: Erken seçim için istifa edeceğim

Dağlık Karabağ savaşında ağır yenilgiye uğratılan Ermenistan'da sular durulmuyor. Muhalefetin erken seçim çağrısı yaptığı ülkede, Başbakan Nikol Paşinyan istifa kararı aldı.

Azerbaycan-Ermenistan Dağlık Karabağ savaşında ağır yenilgi alan Ermenistan hükümeti erken seçim kararı almıştı. Aylardır görevi bırakması talep edilen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa kararı için tarih verdi.

Azerbaycan karşısında aldığı yenilgi sonrasında Ermenistan'da halkın ve muhalefettin tepkilerine daha fazla direnmeyen Paşinyan istifa kararı aldı. Böylece muhalefetin aylardır başlattığı “istifa” çağrıları yanıt buldu.

''NİSAN'DA ERKEN SEÇİM İÇİN İSTİFA EDECEĞİM''

20 Haziran’da sandığa gidileceğini daha önce duyuran Paşinyan, Nisan ayında istifa edeceğini açıkladı. Rus medyasına konuşan Paşinyan, şu ifadelere yer verdi: "Nisan ayında erken seçim için istifa edeceğim. Bu dönemde başbakan vekilliğini sürdüreceğim."

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu, Şubat ayında Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istedi. Paşinyan ise ülkede darbe girişimi olduğunu söyleyerek, Genelkurmay Başkanını görevden aldığını açıklamıştı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN