Cephede sıkıştı, soykırım yalanına sıkıştı

Cephede sıkıştı, soykırım yalanına sıkıştı

Son dakika haberi... Azerbaycan-Ermenistan hattında Dağlık Karabağ üzerinden 27 Eylül'de başlayan çatışma tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin bölgeye paralı asker gönderdiğini iddia eden Paşinyan ise 'soykırım yalanı'na yeniden başvurdu.

Son dakika haberi... Azerbaycan ile Ermenistan arasında statüsü uyuşmazlık konusu olan Dağlık Karabağ bölgesinde, geçen 27 Eylül sabahı başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Taraflardan ise açıklamalar peş peşe geliyor.

Türkiye’nin bölgeye paralı asker gönderdiğini iddia eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu sefer de Türk ordusunun Dağlık Karabağ’da doğrudan Azeri güçlerine öncülük ettiğini belirterek Türkiye'yi soykırım yolunda gitmekle suçladı.

114672372-1b3355a1-893d-474c-8b42-3ee83e425ac7-1.png

‘2016’DAN DAHA CİDDİ’

Fransız Le Figaro gazetesine konuşan Paşinyan, Türkiye'nin çatışmalara aktif olarak müdahil olduğuna dair ellerinde kanıtlar olduğunu da iddia etti ve "Kanıtımız var. SİHA'lar ve F-16'lar kullanıyorlar, Dağlık Karabağ'da sivillerin yaşadığı bölgeleri bombalıyorlar" diyerek şu sözleri kaydetti: 

“Durum 2016 yılında yaşanan çatışmalardan çok daha ciddi. Bunu 1915’teki 1.5 milyondan fazla Ermeni’nin katledildiği durumla kıyaslamak uygun olabilir. Geçmişi inkar eden Türkiye devleti, bir kez daha soykırım yolundan ilerliyor."

Öte yandan, Ermenistan şu ana kadar Türkiye'nin aktif müdahalesi iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt paylaşmış değil.

Bölgede yaşanan sıcak gelişmeler ise bugün itibarıyla son durum şöyle:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriyeli savaşçıların Ankara tarafından Azerbaycan'a götürüldüğünü ifade ederek Ankara'dan bir açıklama beklediğini söyledi ve "Bir kırmızı çizgi aşıldı. Bu kabul edilemez" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hava savunma sistemlerinin başkent Erivan yakınlarında dört insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi. Bu iddianın teyit edilmesi, çatışmanın Dağlık Karabağ'dan çok daha geniş bir bölgeye yayıldığı anlamına geliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Ağdam bölgesinde dört köyü topçu ateşine tuttuğunu aktardı. Hayatını kaybeden siviller olduğunu belirten bakanlık, kaç kişinin öldüğünü açıklamadı.

DAĞLIK KARABAĞ NEREDE?

Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınıyor. Ancak Azerbaycan'ın topraklarının yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler, 1990'ların başından bu yana Ermenistan işgali altında bulunuyor. Bölgede 1991 yılında 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' ilan edildi. Ancak burayı uluslararası alanda Ermenistan dahil hiçbir ülke tanımadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN